Recent Post

Saturday, August 4, 2012

Buah Pelik Di Opis Deqlis

Uolls nak tahu .....hari Jumaat lepas kawan opis deqlis ramai yg sopping buah..sebab ada org berniaga pelbagai buah pelik2x aka besar (Taiwan Mari)...ada mangga besauuu giller...dll lah..deqlis buak dekkk je laa...sebab klu mangga2x nie bagi deqlis takleh kalah nyer mangga kat kampung hubby deqlis..kebun sendiri buah harum manis tu lagi sodapppp kann?? walau bunyi cam nk berlagak ...hmm berlagak ker??? berlagakkkk !!hehe..belasahhh... blog aku suka hati aku daa... heheh.. al-kisahnya.... deqlis mmg tak kisah laa bab2x sopping buah nie..sebab biasanya ghairah membeli mmg lebih dari memakan...so amik port langsunglaaa........sehingga deqlis ke meja member opis yg macam sopping buah lai besar.... mcm teringin laa pulak nk tgk..... bila deqlis menyibuk2x belek beg plastik dia....ehh buah apa nie???? kenapa Lai berkedut??
 Kasi bukak sarung buah nie.... haa...uools tgk betui2... siapa pernah makan?? deqlis pun tye ....ini buah apa yer?? kawan tu cakap nie buah peria... laaaaaaaaaaaaaa......... sayur ker??? kwang kwang kwanggg...!! peria putih?? hmm ...lagi sengal laa deqlis bertanya.... hehe... al-maklumlah tak pernah nampak buah peria putih beb!!! siyesss mmg tak pernah tgkkk.... dan ini first time tgkk...
 deqlis snap laa apa lagi...nak beli takut tak sedappp..hehe so deqlis pun tye laa member yg beli 5 biji besau2x buah peria putih nie.... sedap ker??? rupernyer member tu pun tak tahu lagi sedap ke tak..dia baru nak try...hehe..klu sedap nanti sila war2x kan yer..so deqlis try pulak... bukannya apa uools klu peria hijau pun deqlis jarang masak kat rumah coz my hubby kurengg suka.... walaupun deqlis suka buat sambal...tp klu peria katak tu deqlis pun kurenggg...tak tahu laa peria putih nie pahit ke tak?? ke manis?? hehe.. tunggu laa erk..member deqlis nyer feedback..:-)

pepun buahnya nampak menarik dan besar..putih menawan...hehe..

Uools pernah makan? cer citer cer citer??

7 comments:

lurun namzar said...

rupa mcm buah nona versi putih.

mfadhlan.com said...

First time jugak nampak buah camni...

Dah makan ke belum?

Check out my latest post on mfadhlan.com

nanakimie said...

mcm buah nona gmbr ke2 tu,tp wne pth,hee...

deqlis said...

hai lurun namzar...buah peria putih yg deqlis masih lum tau lg rasa nyer mcm mana...kena tye member yg masak laa..:)

deqlis said...

hai mfadhlan.com...sy tak mkn pun..tunggu feedback kawan yg beli dan masak... deqlis tak beli pun sebb takut tak kena tekak...

deqlis said...

tu laa nanakimie...tgk mcm buah nona..tp sebenarnya peria...peria warna putih dan besar..

excited nk tahu rasa dia mcm mana..kena tunggu member deqlis response ye..

.: iEyLa :. said...

baru nak kate mcm peria..
upenye peria albino..hiks..