Recent Post

Friday, August 31, 2012

Sambungan Jejak Raya 2012 Deqlis

Rabu (Raya Keempat)
-Lepaking di rumah mak Sungai Buloh...(penat semalam tak habis lagi kann??)
-Menonton pelbagai program raya..hehe
di The Curve...sempat posing lagi tuh jgn mare aaaa!!... jgn komen badanku naik...sbb mmg dah naik pun..nak2x time2x raya nie huhu..lps raya diet balik..miahahaha!!

Khamis (Raya Kelima)
-Jenjalan ke Ikea and The Curve...mula2x nk tgk wayang citer The Batman Dark Knight Rises tapi tiada dah tayangannya di pawagam situ..huhu...
-so weools pun pulang ke rumah sekejap...(rindu rumah woo) hehe
-jenjalan kedai lampu di Puchong..kengkonon nak beli chandelier laa klu kena bajet haha..
-singgah Paradigm di Kelana Jaya...woo big building...teruja laa deqlis nak masuk...mmg senang laa org KJ tak payah turun KL atau Sunway Pyramid lagi laa... mmg best Paradigm nie... pawagam pun ada... kebetulan citer batman pun ada....apa lagi???? start 10.30 malam....tapi betui2x di tayangkan jam 10.50 dan tamat jam 1.20pagi...heheh...mmg best laa citer nie..rasa mcm nak pergi tgk lagi....heheh..
-sampai sg buloh rumah mak dalam jam 2.30pagi...yg lawaknya perut en hb ku berkeroncong...hehe..pergi kedai makan pun kedai dah nak tutup..last2x balik makan makanan raya lagi laa..hehe..
cantikkan suasana di Paradigm KJ.

Jumaat (Raya keenam)
-bgn Subuh mata ku jadi sepet laa.... lepas setengah jam tarik bantal balik...boommmm!!
-bila terjaga lepak dlm bilik..hehe...hari malas sedunia..hehe
-tetiba anak buah naik atas..eh! dah sampai laa family abang ku...
-menziarah kubur arwah kakak deqlis di Kg Paya Jaras.
-berhari raya di rumah Cik Wan di Paya Jaras Dalam bersama en.bubby,family abg dan mak ayah serta Sabrina.
-Serbu raya rumah adik di DD...
yg penting kami dpt merasa karpet Nilai!!! hehe..
happy family!! papa In..thanks for air Kelassss Kau Maria!!! thn depan air yg sama atau bestt lagi yerr...hihi.. 
Sabtu (Raya ketujuh)
-Berhari raya dan menghadiri majlis kenduri kahwin anak jiran 1A/6 di Dewan BBSB...
-Jenjalan berhari raya di rumah sanak-saudara di KL
-rumah pertama deqlis serbu ialah rumah Tok Long di Bukit Jelutong.
-rumah Wan Lang & Tok Teh di Setapak Garden
-rumah Tok Ngah di Setapak Garden juga..
-rumah Mak Ngah (Bangah) di Gombak tapi tiada di rumah....
-rumah Pak Lang & Mak Lang di Taman Cempaka Ampang.
-rumah Mak Ngah di Cheras...plan nak pergi tapi Mak Lang inform Mak Ngah ada di Kedah...so weools tak pergi...plan nak raya rumah Mak Ndak pun tak kesampaian coz Mak Ndak kerja..oohhh kesiannn!!
-lps habis beraya....terus ke Tesco Puchong...shopping utk adik bradik nak mai beraya esok..
-pergi amik chandelier (hehe..hari Khamis tue dah terkenan p bayar deposit dahh heheh)...
Gambar kenangan weools... eh ada zorro sesat laa hihi
beraye di Setapak garden... 
raya2x pun sempat main buaian lagi tuhhh...hehe.. 

Ahad (Raya kelapan)
-sibuk tidoonnn kepenatan semalam woooo!!
-sibuk laa masak
-buat mee kari
-buat kuah kari ayam...tp roti jala tak sempat nak jala hehe..
-adik beradik dtg beraya....photo session...:-)
-thank u for coming...
 famili zorro!!

Isnin (Raya kesembilan)
-dah keje laa...perasaan ku 1st day keje oohhh!! ...
-start puasa 6...
-buat roti jala tgh2 malam hehe...

Selasa (Raya kesepuloh)
-mood kerja kembali
-tempahan dodol bertubi2x masuk...alhamdulillah rezeki..tp mak pening lalat jap melayan customer..hehe..pepun lega dodol dah delivery on time...mohon laa maaf zahir batin klu ada order yg tercicir masa sebelum 1st Syawal tempohari!! ampunnn!!!
-puasa enam
-lagi sekali buat roti jala atau roti kirai..:-)
Rabu (Raya kesebelas)
-kerja laa...huhu..meeting MLM 2012... tahun ni pasti lebih gempak dan lawak uolls!! juri pun best!!
-ada lagi tempahan dodol last minute..nak esok!!! nasib laa stok masih ada..
-terima kasih en hubby yg jadi posmen..:-)

Khamis (Raya keduabelas)
-kerja2x...sibuk meeting2x...ada meeting AIM dan.. meeting ngan tax department..
-huuu sebab posa 6 kan?? hmm rasa nak balik 4.30ptg jer macam bulan posa lepas huhu..tp apakan daya..kena balik 6 ptg juga...akhirya menjadi 6.45ptg huhu..baru sampai rumah...
-terus masak ikan patin...buka minum susu HL dulu..siap masak jam 8mlm baru makan..abis laa seperiuk...ada laa tinggal kuah sikit.....
nak resepi? klik sini
Jumaat (Raya ke-13)
-insyaAllah pagi esok masak kuah kari ayam lagi dan roti jala utk di bwak ke Klang rumah abangku dan kak ipar...dah janji last week kan?? klu tak buat ada yg kempunan pulak....hehe.. en hubby dah request suruh masak malam nie gakk...heheh.. macam nak sahur laa pulak hee..hee takpe..jap lagi pas update blog nie adinda masak ya kanda...:-)
-plan nak beraye & besdey party rumah member
-plan nak jenjalan ke>>>>>>>  ada laa mana leh citer..rahsia!! tunggu...
 hasil roti jala yg di jala ygh malam Isnin raya ke-9
jala mak jgn tak jala..hehe...siap jala je hilang...siap jala je hilang...hehe


akan bersambung citer raya deqlis...
citer raya pertama ketiga...

3 comments:

Makbed said...

iyolah.. berisi sikit deqlis. (nak komen jugak tu...)

Chekgu Azrine said...

selamat haru raya deqlis..mmg sakan sangat nampak!!

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...