Recent Post

Monday, January 17, 2011

Cucur Badak Nani's


 
Petang-petang nie deqlis goreng cucur badak Nani's nie sajer...sungguh mudah, cepat dan sedap...
sebenarnya deqlis saja laa test2 beli tengok pun produk bumiputera jadi tak salah laa nak mencuba... selain produk nie halal, ia juga tiada bahan pengawet... sebenarnya deqlis sengaja beli cucur badak frozen nie, al-maklum jika orang datang rumah secara mengejut ada jugak mende nak digorengkan selain standby makanan2x sejuk beku/kering lain spt fun fries, nugget, keropok keping....menu2 tambahan nie pasti boleh disiapkan cepat sementara nak masak main course kan kan kan?? 

so tetiba rasa nak rasa cucur badak Nani's nie....jadi tak sempat tetamu datang deqlis dah nak  buka lah hihi setelah digoreng dan di ngappp...hmm mmg sedapppp...so deqlis recommended laa buat sesiapa nk beli kuih cucur badak.... tetapi di kawasan rumah anda, samada tiada org jual kuih ini atau jika ada jual kuih ini pun tak sedap...atau nak standby mcm deqlis juga...maka sangat sesuailah beli cucur badak nie...memang sodappp... cuma jangan goreng dengan minyak yang terlalu panas...  nanti hangit.... sebab kulit nyer agak nipis..
haa inilah bungkusan packaging nyerr.... setiap bungkus ada 10 biji.. rasanya dekat semua hypermarket memang ada jual... mmg sedap laa... dan yg bestnyer leh simpan lama jika disimpan dalam freezer bhgn sejuk beku tue kann...so terbeku laah ia di situ hehe...  

dari segi nak cepat makan dan nak sedap mmg boley laa makan cucur badak ini...cuma bhgn kulit cucur badak nie agak nipis... macam deqlis nie dah biasa klu buat cucur badak suka kulit dia tebal sikit dan lembut.. sebab dari kecik mak ku dah ajar begitu... namun macam deqlis  kata tadi, jika nak cepat, nak segera  dan jika selalu uolls beli dekat kedai/gerai rasa tak sedapp, rasa mentah, inti tak secukup rasa, hampehhh....maka sesuai laa jika uolls mengeluarkan duit beli Cucur Badak Frozen nie....rasa confirm sedap..boleh beri 4.5 bintang dari 5 bintang untuk Cucur Badak Nani's nie...


2 comments:

Mekar said...

mekar pun suka buat kuih badak ni. Buat banyak2 dan frozen kan dia. Bila ada tetamu dtg, terus goreng,tak yah kelam-kabut uli tepung. Sedap atau tak, belakang cerita janji puas hati sb buat sendiri. Anyway TQ tinggalkan jejak kat shoutbox whitepearl1400.blogspot.com(blog lama)

deqlis said...

Wah! rajinnyer Mekar,,
deqlis klu buat byk2 nanti takde tempat simpan pulak.. al-maklum peti ais kocik jerr..

klu balik rumah my mum leh arr buat macam2x utk frozen sebb my mum ada beli freezer khs utk letak frozen food..

mmg buat sendiri lg puas ati.. sebab tang kulit dia lebey lembut sebab rasa ubi keledek yg sedappp!!..