Recent Post

Tuesday, January 4, 2011

Nasi Beratur Pulau Pinang


Inilah sambungan cerita dari Pesta Pulau Pinang tempohari.... misi malam tu adalah mencari di manakah Nasi Beratur yang femes nie... sebelum nie deqlis selalu ke Line Clear... so kali nie memang nak try yang ini pula.. so boleh compare mana sodapppp haha.... sebab deqlis tgk Jalan- Jalan Cari Makan host Serina Rezuan tue sampai host pun beratur panjang memang telah menarik-narik deqlis utk ke situ... berkobar cari..malam tue..sampai tanye polis..hehe.. atte jumpa polis bertugas di malam2x hari.. issh bukan malam dah...pagi dah masa tue.. ngehhh...
Disebabkan kat tapak pesta deqlis tak bergambar sangat...hehe... so masa nie en hb dok beratur belakang deqlis... jadi perr lagi? posing time..hihi...  manakala mak , ayah dan si tecit Sabrina tue dah book meja..ngehhh... so inilah suasana pada jam 1.30 pagi... wow! ramai orang beratur hehe.. sebab tu panggil Nasi Beratur... cuma pada pandangan deqlis...hmm jika ada 3-4 orang yang nak beli pun dah nampak dah barisan ....sebabnya?? tempat beratur betul2x depan pintu kedai... jadi nak tak nak memang beratur laa depan kedai...heheh..strategi perniagaan jugak nie...hehhh...

Malam tue deqlis amik lauk ikan, nasi, kuah campur , hb pun sama, mak dan ayah amik ayam goreng+nasi+sayur... hmm.. pendapat deqlis not bad laa... tekak deqlis ngan hb lebey memilih atau prefer Line Clear dari Nasi beratur nie... hmm.. sebab kat sini takde kuah hitam.. hmm ke masa deqlis datang tu dah kehabisan?? dan satu lagi menu macam2x ada rasa di Line Clear lebih meriah... mungkin di sini lebih meriah tengok suasana orang beratur kot... ini pendapat tekak deqlis n hb laa... dari 5 bintang kasik 3. ok laa kan?? insyaAllah akan dtg deqlis nak cuba satu lagi nasi kandar yg popular di penang nie selain Nasi Beratur, Line Clear nie..nama pun tak ingat dah..kena survey balik... tp yang deqlis ingat rasam diberi percuma... di mana ya? siapa tahu?

Walaubagaimanapun, memang seronok lah percutian kali nie... dapat apa yang di buat tue... misi mencari Nasi beratur pun dah selamat tertunai..heheh.. kami sampai ke Jawi jam 3.00 pagi malam tue... esoknya?? pekena nasi kandar lagi... iaitu Nasi Kandar Simpat Ampat... beratur juga tau..! yang nie rasanyerr lebih menyengattt hehe... pepun... hasilnya cuti2x di penang berat badan ku bertambah..huk huk huk... sabor jer lah hehe.. so diet time laa selepas bercuti...ngehhh..

sekian laporan berita hujung tahun 2010 yang terlewat..keh keh keh...

8 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..nasi kedai lain daripada yg lain

MUNNYRA AZMIE said...

macam best je.. tapi kena beratur mmg padan dengan nama kedai ^_^ selalu gi penang tak pernah teringat pulak kedai nie =P

Hezesuze said...

dah nama menu pun nasi beratur so haruss kene beratur ler uols hehehe

p/s weols join ur GA...tak check kaa?? huhu

Fieza79 said...

aduhh...kita yg dekat ni pon tk penah smpai...amacam nie..huhuu

♥suNa husNa♥ said...

TAK SMApai lagi ni~hehee

E K A said...

nasi kandar kat simpang ampat???nasi kandar ahmad ke??? saya org simpang ampat gak.umah saya keluar dari tol bukit tambun tu je...tp nasi beratur tu saya tak penah mkn lg...apa punya org png

deqlis said...

to Syafiq Rosli: a'ah lain dri yg lain... ituw yg teruja mencari..hihi

to MUNNYRA AZMIE: haa jika ke Penang kena try test rasa dulu miahahaha...:-)

to Hezesuze: ngehhh...haruslah beratur....heheh.. ingat org terakhir.. bila pandang belakang? wow! ramai lagi yg beratur rupernyerr miahahaha..(termasuk org yg I jumpe kat pesta..hihi)

to Fieza79: ohh nanti sampai laaa tue... deqlis nie klu sampau satu2x tmpt suka mencari...

to Suna Husna: haa nanti sampai cerita ya..hehh

to EKA: bukan tp dekat2x situ kata maksu deqlis dua kedai nie dimiliki oleh adik ngan abang.. sebenarnya maksu deqlis nak bawak ke nasi beratur ahmad tu (katanya sodappp) ttp hari tue tutup...jadik dia bawak kat2x berdekatan situ... yg sedare dia punyer gak... hmm hasilny sedappp.. next time dtg nak p yg ahmad laa pulerr hehe..

hmm p penang layan nasi kanda' jer laa klu kat KL ni tingin deqlis pergi PELITA jer..sedap jugak..kuah sila kasik lebey...aci tak?? haha..


okaylah uolls.... klu ada port2x menarik , sedap dan syiokk leh layan...war2x kan okies...:-) next time datang leh gether laa ngan uolls..hehe..

Gadis Kampung said...

sedapnyer nasi kandar