Recent Post

Thursday, February 10, 2011

Makan2x Masa CNY!!

Suasana CNY masih terasa di sini. Bunga api pun masih meriah menatari langit malam di Bukit Jalil nie, deqlis memang rindu nak berblogging, terasa seakan lama tak menulis panjang lebar... ada 1-2 entri, tetapi entri dalam kebuntuan atau fening lalat dan entri autopublish. Malam nie baru rasa minda cergas untuk bercerita dan menulis entri-entri baru. Walaupun cerita dah basi... tapi tetapku update!!! 

Jika kebiasaannya CNY makan besarnya sehari sebelum CNY kan? maksudnya jika pada tahun ini CNY jatuh pada 3 Feb, maka makan besar akan berlangsung pada 2 Feb masanya sebelah petang... mungkin ramai diantara bangsa Cina yang mengambil peluang bercuti dan bertemu keluarga di saat ini, bahkan bangsa Melayu dan India juga tidak melepaskan peluang menemui sanak-saudara...hatta ada juga yang sibuk meneruskan tugas. Syabas! gaji uools double atau triple pada hari tersebut...haa mesti lah suka kan??? leh belanja kawan2x dan bercuti2x pula di lain hari.. 

Haa..jika makan besar warga Cina yang makan Yinsang pada 2hb..deqlis pulak makan besar pada 3hb...ngehhhh.... besar ke??? haha... takler provok jer tue..makan biasa2x jer...tapi yg pastinya makan kat kedai...deqlis nak cuti gak lerr hari cuti kan??kih kih kih... jadi deqlis sekali lagi ke Kampung Baru,KL... kedai yang sama dengan yang deqlis pernah beritahu uools dulu... mana lagi jika bukan Johan Seafood..jika nak tahu kat area mana..klik sini tgk entri lama ya..

nie menu yg kami order...
 
haa... ikan lemas ketika banjir!!! miahahaha!!..
 kailan ikan masin laa..:-)

 tomyam sedap mesti order!!!..hehe
 best kuahnyer pekat ...air nyer jus tembikai RM2 shj...boleh share 2 orang.....hehe
okay..makan kat sini mmg puas hati..jika uools nak makan2x kat kg baru tp tak tau nak pilih kedai mana satu, singgahlah kat sini... sebab deqlis dah pernah cuba banyak kedai2x lain kat kg baru nie tp kurenggg laa... last2x weolls dah tak nak cuba2x kedai lain dah jika ke kg baru...lebih selesa makan kat sini... 

lagipun kat sini, apa yg kita order selalunya cepat jer sampai... macam menu kat atas nie dalam 6-7 minit menu2x nie dah siap terhidang kat meja kami..:-) walaupun kedai tu penuh pada hari tersebut..:-) jika datang dalam geng2x yg ramai..atau rombongan mak kiah, Johan Seafood nie pun ada sebuah restoran lebih kurang 15 langkah dari kedai ini...kat situ meja panjang pun ada... 

Setelah menjamu selera... deqlis n hb jalan2x ke sekitar KL... mana boleh perut kekenyangan terus nak balik....kena kasi cergassss!! haha...jadi..kami pergi lepaki lepaki kat dataran merdeka, cuci2x mata tgk org hehe... pastu jenjalan kat area chow kit.. tgk apa xtvt malam kat sini... wah!! ada pasar jual sayur dan barangan runcit pada waktu malam juga ya di sini.... 

nak shopping buah durian pun boleh...ada jual kat area2x nie.. 

okaylah... entri nie
kasik cuci mata uools n sedikit info je:-)
klu tak menarik jgn mareee aaaa....:-)


1 comment:

tiefazatie said...

wah bestnye mkn2!hihi