Recent Post

Tuesday, May 3, 2011

1st Batch Giveaway Deqlis - Treasure Hunt



Salam semua, seperti yang dijanjikan bila follower blog Deqlis dah mencecah 500 orang deqlis nak anjurkan GA... GA kali ini bersiri ya!!..ada sehingga 4th batch... setiap batch akan mencari seorang pemenang...!! Cara menentukan pemenang?? itu kena follow laa..setiap batch lain cara penjuriannya...:-) 

Syarat2nya:

1. Blogger Malaysia (ada alamat kat Msia jika menetap di overseea..)
2. Follow Blog Deqlis dan ellismeliashoppe.(tak paksa...tp memaksa..ekekeke..udoh GA dibuat sebb follower cecah 500...)
3.Buat entri tentang GA nie, letak banner kat atas  tue dlm entri dan link kan ke Giveaway nie.. dan tajuk entri hendaklah "1st Batch Giveaway Deqlis - Treasure Hunt" -entri war2x kan pasal GA nie sahaja ..Ingat jawapan treasure hunt tak perlu letak dalam entri uools tue...
4. paste url entri di atas di SINI (akan di publish)
5.Jawab soalan treasure hunt dan hantarkan jawapan anda ikut turutan soalan 1-soalan 5 dan berikan nama serta email uools di ruangan komen di SINI. (tidak akan di publish)

semua jawapan tidak akan di publishkan sehingga 3 MEI 2011....


Soalan kacang goreng 1st batch:
1. Namakan nama sekolah rendah deqlis. (KLU SINI cari kat sekolah kan kacang??)
2. Bilakah 1ST GA-MY BIRTHDAY GIVEAWAY deqlis diadakan? (KLU SINI)
3. Cari Entri yang ada Gambar di bawah dan pastekan url di mana terletaknya gambar di bawah ini di blog deqlis dan berikan 1 komen yg bernas di ruangan komen entri gambar itu.. (KLU entri 2009 blog http://ellismelia.blogspot.com)
4. Namakan tajuk entri pertama blog deqlis pada tahun 2010.
5. Apakah nama kucing deqlis?
Ellis at Ellis Island Pictures, Images and Photos
Cara menentukan pemenang + hadiahnya
1. Jawapan terpantas yg paling cepat dengan jawapan yg tepat utk semua soalan dpt hadiah tresure hunt + 8 point + klik 1xMrN uools
2. yang lain2x yg join dengan jawapan tepat tetapi kurang pantas akan mendapat 5 point utk MINI GA. + Klik 1xMrN uools.
3. yg lain2x yang join dengan jawapan ada betui dan ada salah akan mendapat 1 point. + Klik 1xMrN uools.


TIP DAN INFO SERTA SYARAT TREASURE HUNT utk yg nak join :

1. Jawab soalan yg diberikan.
2. Tak jumpa jawapan tinggalkan BLANK jer pun boleh..dan nak terus hantar pun boleh.
3. pemenang deqlis pilih berdasarkan jawab betui paling banyak dan terpantas...(ala mcm tresure hunt laa..cuma nie tresure hunt kat blog jerk miahahaha...!!)
4. Masa treasure hunt dari 26hb Apr 2011 jam 1200 tgh malam hingga 3 MEI 2011 jam 3 petang.
5. hantar jawapan sekali shj... ..jangan hantar jawapan soalan no.1  hari ini, lusa hantar jawapan no.3 pulak...ohh jangan yaa!..sila hantar serentak semua jawapan dan jika tak nak jawab 1 soalan misalnya, biarkan kosong shj..dan hantar jawapan2x lain serentak dlm tempoh masa yg diberikan....deqlis tak akan publishkan jawapan2 uools hingga 3 MEI ya...
6. Jika ada 2 org pemenang atau lebih yg jawab betui dgn masa yg sama...(sama pantas) deqlis akan buat cabutan laa antara 2 org itu untuk menentukan pemenang treasure hunt.
7. Lain2x (jika perlu)

APA DIA MINI GA??
Mini GA di blog Deqlis adalah GA kecil2xlah bg uools yg rajin jawab soalan2x manje deqlis heheh..dan selalunya point2x dikutip apabila uools jawab soalan2x tertentu yg deqlis kasik secara spontan...selalunya bg yg jawab soalan akan dapat 1 point dan yg menjawab dengan betui akan mendapat 3 point. Selain itu, yg pernah join GA 11 Sr7 anjuran blog Shaizhar juga deqlis kasik 1 point setiap penyertaan. Boleh check di side bar kiri blog deqlis ya..Soalan diberi dan perlu jawab segera atau sebelum deqlis reveal answer yer.. klu dah reveal jawab tak kira laa poit tue:-)) soalan yg masih belum deqlis jawab di sini..

haa nie rupernyer point2x yg telah dikutip..akan di update setelah satu2x soalan tu dah diberikan jawapan:)


Apa guna point2x nie??
1. Akan ada Lucky draw utk semua yang collect point sehingga 31 Dis 2011. Di mana jika point uools 10 misalnya, peluang nak menang lucky draw aka cabutan bertuah itu adalah sebanyak sepuluh kali...Anggaplah hadiah MINI GA ini utk hadiah tahun baru 2012...
2. Point2x ini juga membantu penambahan cabutan utk uools jika ada join GA deqlis yg pemenangnya berdasarkan random.org.
3. dll akan diberitahu kelak (jika ada)

HADIAH  TRESURE HUNT NYA???
tak boleh laa bg tau sekarang..tak surprize!! miahaha..yg pasti..confirm ada hadiah..

cepat!!! jawapan tepat dan terpantas!!!... khas utk 1st bacth...
2nd batch Giveaway Deqlis akan muncul 3 MEI hingga 10 MEI 2011..... nantikan!!:-) jom join yg 1st batch dulu:)

1st batch GA nie secara automatiknya akan terbatal sekiranya tak dapat sambutan...atau sambutan suam2x kuku... huk huk huk..tetapi jika ada min 20 penyertaan pun..hadiah tetap ada utk jawapan betui paling byk dan terpantas:-))

21 comments:

Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

♥CHaRa♥ said...

chara nak join...

link: http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

emel:chocolate_xoxos@yahoo.com

Jawapan:

1.Sek Kebangsaan Sungai Pelong
2.Bermula 3 Jan hingga 3 Feb 2011
3.(http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html) komen:itulah berkatnyer nama ellis ni.
sampai sume tempat pun nak bubuh nama ellis.hihihi;)
4. Tarikh:Saturday, January 2, 2010
Bagan Lalang (http://ellismelia.blogspot.com/2010/01/bagan-lalang.html)
5.Doring dan Doti

tq kak. soalan yg mencabar minda lah.hihi

Fadzillah Kamarudin said...

nama : Fadzillah Kamarudin

email : fadzillah_18@yahoo.com

1. Sekolah Kebangsaan Sungai Pelong.
2. 3 January 2011
3. http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html
4. Bagan Lalang
5. Doring

zahidah dihaz said...

saya join

http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

NOOR FATIN said...

saya join tau

ni url entry saya!

http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

NOOR FATIN said...

jawapan :

1) Sek Keb Sg Pelong
2) 3 januari 2011
3) http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html
4) Bagan Lalang
5) Doring

nama : noor fatin othman

emel : fatin _uniklmsi@yahoo.com


saya harap btol la apa yg sy dah buat ni. hehehe kalau ada yg tak ikut syarat ke, bagitau sy ye deqlis :)

zahidah dihaz said...

1. sekolah kebangsaan sg pelong
2. 3 jan - 3 feb 2011
3. http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html
4. bagan lalang
5. doring dan doti

nurul nabila bt medan said...

nabila dtg join

link entry>>http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

jawapan pada soklan uh akan menyusui =)

nurul nabila bt medan said...

nabila nak jawab soklan !
1. Namakan nama sekolah rendah deqlis.
jawapan >> SEK. KEB. SG. PELONG

2. Bilakah 1ST GA-MY BIRTHDAY GIVEAWAY deqlis diadakan?
jawapan >> dari 3 JANUARI hingga 3 FEBRUARI 2011

3. Cari Entri yang ada Gambar di bawah dan pastekan url di mana terletaknya gambar di bawah ini di blog deqlis
jawapan >> dekat entry ni :>http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html

4. Namakan tajuk entri pertama blog deqlis pada tahun 2010.
jawapan >> entry ni :>http://ellismelia.blogspot.com/2010/01/bagan-lalang.html

5. Apakah nama kucing deqlis?
jawapan >> Doring





SIAP !!



=)

.: iEyLa :. said...

waahhh...kakak saye ni wat GA..
t free ieyla join ek..gudluck kak..

Joel Leslie said...

Hi Deqlis, saya nak join giveaway ni :)

entry : http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

ehheeh.. thx deqlis :) have a nice day ! :)

Joel Leslie said...

jeng jeng jeng jeng ..jawapan bagi soalan 1-5 .. hrp2 btol :)

1. Sekolah Kebangsaan Sungai Pelong
2. 3 Januari hingga 3 Februari 2011
3. http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html ~>dah komen kat entry tu
4. Bagan Lalang
5. Doring dan Doti

Nama : Joel Leslie
email : joel_leslie97@yahoo.com

aNiM said...

saya join ya :)

id: aNiM
email: anim8082@yahoo.com / zhms8082@yahoo.com

1. Namakan nama sekolah rendah deqlis.
Jawapan: SK SG. PELONG (http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/01/suatu-ketika-dulu1st-contest-bersama.html)

2. Bilakah 1ST GA-MY BIRTHDAY GIVEAWAY deqlis diadakan?
Jawapan: 3 januari-3 februari 2011

3. Cari Entri yang ada Gambar di bawah dan pastekan url di mana terletaknya gambar di bawah ini di blog deqlis dan berikan 1 komen yg bernas di ruangan komen entri gambar itu..
Jawapan: http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html

4. Namakan tajuk entri pertama blog deqlis pada tahun 2010.
jawapan: Bagan Lalang (http://ellismelia.blogspot.com/2010/01/bagan-lalang.html)

5. Apakah nama kucing deqlis?
Jawapan: Doring (http://ellismelia.blogspot.com/2011/04/kelatah-doring-kucing-kesayangan.html)

aNiM said...

saya join ya :)

id: aNiM
email: anim8082@yahoo.com

http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

apa2 yang kurang bagitau ye.tq :)

nanakimie said...

join:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

nanakimie said...

id: nanakimie

email:nana.kimie@yahoo.com

1.Namakan nama sekolah rendah deqlis.
SEKOLAH KEBANGSAAN SG. PELONG

2.Bilakah 1ST GA-MY BIRTHDAY GIVEAWAY deqlis diadakan?
3JANUARY 2011

3.Cari Entri yang ada Gambar di bawah dan pastekan url di mana terletaknya gambar di bawah ini di blog deqlis dan berikan 1 komen yg bernas di ruangan komen entri gambar itu.
http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html

4.Namakan tajuk entri pertama blog deqlis pada tahun 2010.
BAGAN LALANG

5.Apakah nama kucing deqlis?
DORING DAN DOTI

cempakakuning said...

CK join.

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis.html

cempakakuning said...

Jawapan dari CK:

1.Sek.Keb.Sg Pelong

2. Pada 3 Jan hingga 13 Feb 2011

3.http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html

4.Bagan Lalang

5.Doring dan Doti

Email-norzie_hany@yahoo.com

karipapsayur said...

salam, dear. kamu menang GA. Sila masuk emailkan details to karipapsayur@gmail.com k!

http://karipapsayur.blogspot.com/2011/04/10-penerima-hadiah-april-ga-adelah.html

Adyshariz said...

aisha join

http://ady-shariz.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

tq

Adyshariz said...

ok deqlis, ni JAWAPNNYA..

http://ady-shariz.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt_30.html

email najwwa@gmail.com

tq