Recent Post

Monday, April 11, 2011

Bunyi Hon Tiruan

Salam dan pagi semua....
hari nie nak bercerita mengenai bunyi hon pula.... 

Bukan jenis-jenis bunyi hon tetapi hon yang tak tulin... dengan erti kata lain hon tiruan....eh hon pun ada tiruan erkk?? ingat telur dan beras jer ada tiruan.... sebenarnya dah lama deqlis nak citer pasal hon tiruan nie...

Hon tiruan apa yg deqlis maksudkan?? hon tiruan yang deqlis maksud adalah hon yang kat dalam iklan radio tue....alah yang di dengar semasa kita memandu tue. .haa itulah hon tiruan bagi deqlis.... aduhai...deqlis selalu geram tui ngan iklan2x yang ada bunyi hon nie...selalu mengejutkan deqlis.... ingatkan betui-betuilah kereta luar yang hon kat deqlis....selalu rasa terkejut selepas tu deqlis tanya dalam hati " eh apa lak salah aku nie?? rasa di lorong yang betui jerkk??" hmm pemandu berhemah nie tau...:-) lepas tu baru laa perasan ...laaa HON IKLAN RADIO kaaa???? iishhh geram tui...!

Bagi deqlis iklan2x radio tu tak payah lah wat iklan membunyi2xkan hon...buat orang terkejut jer...  macam deqlis yang ada lesen kereta lebih 10 tahun pun terkejut, apa lagi bagi remaja2x yang baru dapat lesen... silap2x tertekan minyak pulak , accident..! dek terkejut bunyi hon tiruan tue... membahayakan pemandu juga... itu pendapat deqlis laa...  Harap2x dihapuskan sahaja iklan2x yang ada bunyi hon tue....

pertama kali terkena, deqlis tersenyum sorang jer...sebab ingat orang hon......rupanya2 radio, tetapi jika dah banyak kali terkena, ushhhh geram lak ngan iklan tue...

uools macam mana? pernah rasa tak macam deqlis rasa???

8 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...tahu xpe..lain kali drive bukak cd je kak..hihi...

psssttt: ingatkan hon tiruan tu org jerit..hehe

deqlis said...

haha.. cd?? akak bukak cd klu nk layan lagu tertentu jerk...atau balik kampung line radio tak clear...

lagi pun tak best arr cd... tak tau info terkini..n borak2x deejay/penyampai radio tue..

nak suruh diorang edit laa iklan tue...delete tang bunyi hon tue(kot2x diorang terbaca blog akak..atau kot2x ada blogger keje wat iklan radio hehe)

p/s: hehe klu jerit tu hon palsu.. a.k.a hon gedik..hihi

.: iEyLa :. said...

haha...thu xpe..klu dgr lagu xde org cakap2 bosan plak...
ape kate akk je yg call radio tu??
cakap kat diorang trus..kan senang..hihi

deqlis said...

haha...ada hati gak nak call..tp asyik tak dapat jerkkk... tp tunggu jer laa kot2x dapat nanti...klu terdengar tu nanti akak ler tue..kih kih kih..:-)

Halen said...

pin..pin..pon..pon.. hahaha. jgn marah arrr ini hon xde bunyi :p

deqlis said...

hehe.. amboi helen pin pin pon pon akak...:-))) ingat JPJ tadik..heheh

[-suziey-] said...

ekeekkeek..adeii lawak la deqlis..xkan hon dlm radio pn terkejut..ekek:D

deqlis said...

real ngko bunyi nyerr... audio dubbing baik punyerrr....dah byk kali terkena...saborkk jer laa..