Recent Post

Tuesday, April 19, 2011

Makan-makan @ Pizza Papa John's

Salam, Sabtu lepas deqlis ngan en hubby jalan-jalan ke IOI Mall Puchong, memula ingat nak keluar tengahari tetapi disebabkan menunggu seorang customer yang nak datang amik barang, akhirnya petang baru kami keluar.. haha..dengan tak makan lunch lagi..huhu... sebab dah plan nak makan Nasi Kandar Pelita... hari Sabtu tu deqlis masak untuk makan pagi sahaja... jadi sampai Puchong terus p makan Nasi Kandar.. haha mcm mengidam pulak ekekekeke.... lepas tue kami jalan2x laa... di IOI Mall... ingat citer Karak dah keluar nak pergi menonton wayang sekali..alih2x lum lagi di pawagam ekekeke..... jadi kami pusing2x round2x shopping sket2x dan survey2x laa barang2 kat IOI Mall tue... sampai laa ke malam.... last sekali bila nak keluar dari IOI Mall tetiba nampak kedai Papa John nie...perghh walau dah pukul 10.30 malam masih penuh orang...hmmm sedap sangat ke pizza dia erkk??? tetiba teringin nak makan..al-maklumlah tadi dalam 7 petang makan tuk lunch...nie rasa2x mcm nak makan malam..perrgghhh tetiba selera nak makan membuak2x..gitu..........mula2x duk kat kerusi perhatikan orang..pastu weolls pulak masuk..ekekeke mula2x konon2x nak amik saiz 6 inch jer...al-maklumlah dah malam..diet kengkonon...last2x..amik gak set tuk 2 orang ko...makan saiz pizza 9 inch tue ..hahaha... adehhh abis diet... jom layan gambo laa..hehe.. 

 mula2x sampai yg nie... hmm sos pizza, Garlic sos (rasa macam campur butter sekali)
dan cili tue mcm cili jeruk... gigit2x sikit masa makan pizza...hmm ni style kat papa john ni ...deqlis 1st time masuk Papa John nie..sebab selalu nk makan pizza mesti Pizza Hut lah... pernah nk try masuk sini dulu, tup2x p pizza hut jugak....ntahlahh malam Ahad tue deqlis tetiba leh masuk sini...hehe
 selepas tu air sampai.... snap!!..  tunggu pizza... opps bukan kami jer yg tunggu tau,...maknanya bukan kami berdua last customer papa john nie...haha... ada satu lagi family besar yang menjadi last customer Papa John malam tue.hehe... weools? 2nd last daaa.. yg 3rd last pun ada... masih makan2x lagi:-))
 tunggu punya tunggu.... hmm boring laaa... meh laa baca majalah mingguan wanita yg baru deqlis beli tadi..

 sampai daa... roti atau nama kormersial nya "breadsticks" inilah yg cicah dgn sos kuning tue (garlic)

 taraa!!!... pizza Super Papa... !!..rasa not bad.. 
cuma bila dah makan, deqlis tetap katakan Pizza Hut is d best!..kena selera kot?? cuma dari segi rotinya lembut laa..:-) roti Pizza Hut nie tepi2x dia kekadang keras... klu compare dgn Domino?? haa.. domino pun sedap..cuma deqlis ngan Domino nie ada "sejarah"..sebab tu klu nak makan pizza selalu cari Pizza Hut lagi..  teringin nak makan dominos..tetapi bila teringat sejarah tue tak leh makan..tp mungkin dah lama dah kot.. 
 wedges.... haa.. klu hidangan nya adalah cheesy wedges rasa lagi best..hehe..

hb ku yg sedangg makan..kih kih kih...

Oklah...at least deqlis ngan en hb dah merasa makan kat Papa John nie...hmm siapa pernah makan kat sini? uools amik menu apa ya?? sebab bg deqlis menu Super Papa Pizza tue tak laa sedap mengikut piawaian weools... klu 5 bintang..leh laa kasi 3 bintang.... dari segi layanan mmg superb la.. baik dan manis je semua staff kat sini. Hmm...lagi satu set dia takde sup laa..macam kat Pizza Hut.. agaknya dah terbiasa makan pizza nak ada mushroom sup kot?? serba tak kena bila set nya tiada  mushroom soup.. 

p/s: hb mcm faham deqlis tau, tetiba je malam tu hb kata kat deqlis masa berjalan keluar dari restoran tue " takper nanti abg bawak makan kat pizza hut pulak  yer.." hihi ...senyum dalam hati deqlis..agaknya dia leh baca isi hati deqlis nie atau mungkin isi hatinya sama ngan deqlis.." keh keh keh... deqlis jawab? angguk jer ( takde nyer geleng2x) hehe... tp deqlis kata laa... ok laa tapi next month pulak laa yer.. bulan ni dah tak leh ...kuota dah penuh..hehe:-)


16 comments:

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

alahai besh nya leh makan2 kat luar cm deqlis wif hubby tu...

sesekali ku rasa teringin!!..special req tu my hubby also..mkn mlm nanti..haha.

@mamaDiana

Nora Shahaira said...

tak pernah masuk..tp ye la..macam tak berapa ngam kan..

terkadang suka juga domino..lain rasa..sejarah apa ngan domino tu..? hehe..

tapi memang pizzahut juga the best..pasal side dish dia pun tak menghampakan

Nora Shahaira said...

tak pernah masuk..tp ye la..macam tak berapa ngam kan..

terkadang suka juga domino..lain rasa..sejarah apa ngan domino tu..? hehe..

tapi memang pizzahut juga the best..pasal side dish dia pun tak menghampakan

zahidah dihaz said...

saya selalu lepak kat pizza hut je....hujung bulan ni member ajak keluar lagi...tapi macam dah jemu asyik pizza hut....kat sini tak de domino or papa john....jadi tak leh nak rasa.... tunggu turun kl bulan 5 nanti nak try semua makanan yang tak de kat kuching ni....hehehehe



New Entry: TAMRA THE ISLAND

zahidah dihaz said...

saya selalu lepak kat pizza hut je....hujung bulan ni member ajak keluar lagi...tapi macam dah jemu asyik pizza hut....kat sini tak de domino or papa john....jadi tak leh nak rasa.... tunggu turun kl bulan 5 nanti nak try semua makanan yang tak de kat kuching ni....hehehehe



New Entry: TAMRA THE ISLAND

AngahSayang2314 said...

walla..sedapnyerrrrrr

deqlis said...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] : haha...req jgn tak req...selamat makan malam bersama en hb yer..:-)

Nora Shahaira: betui3x...haa mmg pizza hut tetap di hatiku... cuma satu laa deqlis tak pernah cuba Yellow Cab Pizza lagi...teringin gak nak rasa...tak silap ada 3-4 cawangan je kat M'sia nie.. tp kn check side dish dia juga laa kan??

zahidah dihaz: selamat turun ke KL nanti ya...leh laa cuba restoran2x yg hanya ada di KL nie...balik s'wak jogging byk2x yer..hehe:-)

deqlis said...

yg sejarah tue?? hmm..nk citer ker?? hmm nanti lah deqlis citer... sebb deqlis malas nak ingat2x lagik..huhu.. kang tak makan lagi domino ni kang...

Farrah Hasna said...

tak pernah try..tp nmpak gbr wat den terliur je ni

Nurul Ashikin said...

cikin suka juga mkn kat papa john nie. sebab suka amik roti yg nipis2. tak suka yang tebal2. pizza hut cikin kurng skit. hehe. :)

PUANSTOBERI said...

sgt rugi sbb tak amik mushroom sup papa john ni sbb dia bes... awat tak order mushroom soup dia??
me pun mcm nurul ashikin (yg komen atas ni), sker papa john dari piza hut.
salu amik..err..lupa plak, tp buat masa skang kalo tingin piza mmg ke Papa JOhn la unless nak ciken wing. ha..tu mmg kena pi kat piza hut la. tehehehh

deqlis said...

Farrah Hasna : haha kena try laa tue...tp seyes pizza dia bg deqlis pizza hut lagi sedapp tp tak tau laa tekak memasing kan??kena try dulu..

Nurul Ashikin: oohh roti nipis yer?? macam yellow cab kot?? deqlis amik set..takder pulak di suggest amik yg roti nipis... issh ptt klu deqlis dah habaq 1st time nak makan kat papa john dan apa yg best diorang kena suggest laa yg best... ini suggest pizza super papa tu pun deqlis rasa kurenggg..suka lagi pizza hut.. hmm mungkin next time leh rasa yg lain2x pulak.. haa cikin selalu masuk papa john cuba rekemen kan kak deqlis menu apa yg best:-) cikin, bukankah kat pizza hut pun ada roti nipis ka?? cuba check..rasa2x mcm ada:-)

Pn stoberi: haa?? yeke ada sup?? alahai naper laa waiter tue tak inform pun? deqlis masuk2x dah laa 2nd last customer, terus tye menu set utk 2 org ada?? deqlis amik set jer laa..selalunya set nie dah lengkap semua menu yg best2x.. huhu rugi sudah diorang tak rekemen deqlis amik sup of the day:-)) haha kena try sekali lagi nie:-) tp hb deqlis mesti takmo haha... hmm lagi senang pizza hut kot sebb set dia dah semua cukup ada pizza, roti dan sup:-) selalu deqlis tambah extra dessert jerk... ciken wing deqlis mmg tak suka makan...al-maklumlah ayam dok cucuk2x kat bhgn kepak..dulu2x suka laa..sekrg dah taubat heheh..

aiseyy..hmm tp teringin gak nak try sup papa john tue..nanti laa ..one day:)) tp tu laa rasa pizza dia kurengg sikit... pnstoberi selalu amik yg mana??

cikpuanhady said...

tak pernah try lagi..balik nanti kalau sempat nak tryla..

dah klik hb..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Ada Dalina said...

menyelerakannn.... :)

Fazila said...

deqlis, sabtu mlm sy ke ioi mall juga, baru 2kali ke sana walau dah duduk puchong 5 tahun hihihihi rasa sama time kita ke sana mungkin juga berselisih bahu hahahahahaha tapi tak perasankan... nak diet juga tp mkn kfc mlm tu pukul 10.15mlm :( sebelum tu sempat juga kami 5 beranak naik kuda utk bebudak kt tgh2 ioi mall tue hihihihihi
tak pernah test makan papa johns pizza lg

deqlis said...

cik puanhady: try laa..nanti..deqlis pun ken atry sekali lagi kot hehe..sebb yg 1st time pergi ni tak merasa sup nyerr:)

ada dalina: mmh nampak selerakan..:-)

Fazila: haha..ntah2 dah selisih bahu kiter..hehe...deqlis pun lalu lalang kat kfc tue... tp byk jln kat new wing.. tak pernah naik kuda kat situ...deqlis lalu jer:-))