Recent Post

Monday, May 23, 2011

Menang Lagi GA Abg Eq!

Salam semua, selamat pagi...mulakan hari anda dengan senyuman dan pagi nie pasti ku tersenyum tanda syukur PadaNya. Wah! Bunyinya seakan ada sesuatu yang tersirat di hati. Apakah yg tersirat itu? haruslah baca entri ini sampai habis.... hehehe tetiba deqlis menggunakan ayat2x novel ya..hehe.. 

Sebenarnya pagi nie deqlis dug daq duq untuk check result keputusan GA "I Light You" yang dianjurkan oleh Abg Eq atau nama komersialnya di alam blogger adalah Eqbalzack. Dari mula deqlis sertai GA ini target deqlis nak menang lilin merah (wow! deqlis kan suka merah..)...tidak mahu menang no.1 atau 2. Sebab hati ini terpaut pada hadiah saguhatinya...hehe.. masa mula2x nampak GA nie, deqlis kata "kenapa tak letak hadiah candle merah tu untuk hadiah No.1??" (bajet nak menang no.1 ja ja)..hihi.. lagi bertambah risau bila deqlis post sahaja entri penyertaan , terus Si CK direct komen spt di bawah nie. 


huhu..yg tersiratnya----> dah risau dah sebenarnya...risau laa sebab tak mo menang No.1 dan No.2.. (haha ada ka org macam aku?? mungkin ada kan? contohnya nak menang hadiah no.2 tetiba dpt no.1..siapa pernah?? angkat keyboard uools hehe.... ke aku sorang nie?? )

deqlis dah trace sorang...kebetulan g blog Niniezane 
deqlis menang no.2 (tak sangka akan menang tau, takde laa target nak hadiah mana2x....namapun geng giller CGL, semua CGL deqlis join hehe...) klu menang tu 1 bonus :)
deqlis baru baca laa.. tak sangka che nam nam dok berkenan sangat2x jam dinding yg deqlis menang contest Ninie tue..
(jadik klu nak tukar suka sama suka deqlis takde hal..ok jer...deqlis memahami perasaan mu itu)
jam dinding nie masih dalam kotak..deqlis ingat bila2x nak sangkut dalam bilik tidur ku sebab ianya gambar pemandangan kan..? klu dok dalam bilik nie rasa tenang je lihat pemandangan beserta jam itu...
klu nk betui2 inform deqlis...sebelum deqlis gantung jam itu hehe....:) 

deqlis pun macam cik nam nam nie...
 siang malam deqlis doa, janganlah dapat lampu...klu dapat sure deqlis simpan jerk..lagipun lampu IKEA yang ada pun tersimpan di dalam stor....huhu.. (masa kahwin dh byk dpt hadiah lampu + lampu IKEA, ingat  nak pasang tp tak pasang2x laa..takleh laa nak tebuk2x.. rumah orang kan??huhu) al-kisahnya....

Lagi laa bertambah risau bila dapat komen daripada tuan penganjur sebegini... 
bab "menarik" tu laa rasa risau....dalam hati  Ya Allah aku nak menang Lilin Merah itu..aku nak menang candle Ikea yg merah itu...aku nak yg itu... mintak2x laa dpt itu..Amin... (isshh takut nak dpt no.1 atau 2 nie..) dalam hati " abg Eq pilih laa deqlis menang lilin" klu leh nak bg tau jerk..tapi maluss laa pulak..hehe..tp deqlis ada kasik hint2x laa kat entri ku (dgn harapan Abg Eq faham)
al-kisahnya mula2x nak letak ayat pantun di atas nie...
 "Lagra Floor Spotlight With Stand IKEA mari,"
tetapi dek nak kan lilin itu heheh ..deqlis tukar laa ayat
"hadiah lampu, lilin IKEA mari" 
bertepatan dengan hadiahnya yg ada lilin juga hehe:)

sebagaimana yang uools tahu sebelum nie deqlis pernah buat entri beritahu deqlis suka lilin2x wangi dan lilin aromaterapi.. perasan tak? entri dah berkurun lama...hehe..mesti ada yg tak perasan pun..masa tu ramai yang tak tahu pun kewujudan blog deqlis nie ...( skang dah femes amos sikit...sikitttt jerrrrr...haha )
bab keterujaan deqlis untuk memiliki hadiah candle nie...hingga
5-6 hari lepas deqlis layan hubby makan dgn candle light dinner..
 nasi goreng kampung shj + sup kosong jer....tapi bila "i light u" dengan lilin IKEA terjadiklah suasana bombastik lagi romantik....ha ha ha...tapi jangan tertelan lipstik mahupun chop stik yer..hehe..
deqlis cakap kat hb "doa2x lah bertambah lagi lilin nie"
hb jawab " nak p IKea laa tu"
deqlis " dakkk"
hubby " abis?"
deqlis " nak menang Ga abg Eq lagi laa hehe"
hubby ku tak kata apa, dia hanya tersengih mcm kerang wangi hehe
mungkin dlm hati hb ku " tak abis2 bini aku ni join GA" 
hihi...
pepun uools...
amacam?? sekali-sekala di rumah jua boleh nak romantik2x nie:-)

dan hari ini setelah kuar result... duq daq duq daq mcm tunggu result exam pulak hehe..
AKHIR SEKALI... 
keputusannya!!!
-
-
-
-
-
-
yahooo!!
alhamdulillah lilin merah itu menjadi milikku jua... (sib baik dpt yg merah.....nyaris2x jer sebb saguhati I nama ku ada kat no.3..hihi) alhamdulillah...:) lega rasa hati..
insyaAllah dah sampai nanti bakal menambah koleksi lilin deqlis:-)
heheh boleh nak candle light dinner lagi..;-)

Thank Abg Eq...
Wow! mcm abg Eq tau2 jer kan...?  You Light Me too:-)

deqlis nak ucapkan terima kasih buat Abg Eq kerana memilih deqlis sekali lagi menang dalam GA kedua anjuran abg Eq yang deqlis sertai, syukran2x.. GA I Light You dapat  hadiah yang diidamkan... selepas deqlis dapat jua hadiah yg diidamkan  melalui GA 3 Sponsor... 

Terima Kasih..

Wish you all the best & happy life!
Moga murah rezeki selalu:)

Tidak lupa kepada semua pemenang GA "i Light U" 
congratz... :-) 

entri autopublish:
di taip pada: 20 Mei 2011 jam 11.00 pagi.
update entri pada: 20 Mei 2011 jam 2.50 ptg.

4 comments:

~~@lyci@~~ said...

wahhh.. tahniah.. kn pun minat gak lilin merah tu, tp dapat lilin putih.. xpe la, janji dpt... rezeki kan ehhe..

deqlis said...

tahniah kat awak jugak:)

hehe..deqlis mmg peminat merah..jadi dok wish dpt yg merah laa..sib baik laa..

xper..alycia, janji dpt.. next time suh abg eq kasik lilin merah byk2x ekeekeke..

MiSsZ said...

missz tak bape minat kumpul lilin.. hehe.. ada gak kat umah, macam2 bentuk.. tapi tak pernah pakai..

nak jemput mai blog baru missz.. pilihla FM and keychain dan macam2 lagi hadiah comei2.. http://misszgardenlittleshop.blogspot.com/

deqlis said...

akak tak minat kumpul..tp minat pakai..heheh...

akak suka pakai..nak2x yg ada aroma bau2x wangi2x tu bestt jerr nyaman n kasi mood kat dlm rumah:)

ok nanti akak jenguk tq..