Recent Post

Monday, June 20, 2011

Makan-makan @ Legend International Water Homes

kat sini laa deqlis n hb makan tengahari... 
 menu yang dipesan ....perrrghh banyak gillerr... cuma menu nyer mmg takde pedas2x... so bg deqlis kurenggg laa sikit...sebab deqlis suka pedas2x... menu ini di pesan memandangkan ramai member2x hb yg berbangsa cina... selalu chinese kurengg sikit masakan pedas2x kan?? masakan ikan dan telur dia sedap..:-) not bad...
 nasikk kat en hb Ai kasikk lebey sikitt ya..hehe

 minum sky juice dulu maa...!   
buat pengetahuan uools..sebab udang yang ada atas tu deqlis amik 2 ekor jerkk...sebab rasanya manissss... klu masak sweet sour deqlis eh layan lagi...ini manis sampai hilang rasa udang...so tak layan sangat laa food dia masa lunch nie... tp tunggu time dinner.....dan breakfast keesokannya....deqlis pulun maa..hehe..abis ler diet..tak diet dahhh ekekekeke...


 menu makan malam...1st deqlis amik buah2x dan kek dulu...hai... cute2x kek dia...deqlis ngappp laa hehe..
 wow!! look good?? feel good? hmm... klu buffet mmg jadi gini .... nasi bukhara + sushi + ayam panggang... yang nie semua sedapppp...ikut ati mau  tambah lagi...tapi kekenyangan melanda... al-maklumlah nak rasa menu2x lain lagi... udang dia pun ada...udang masak kari hijau..sedapp..pedas2x sikit gituw..deqlis byk makan lauk2x laa... fuhhh  abis baru jer rasa badan nie turun 4kg...kang silap2x haribulan timbang naik balik huhu... harap2x tak naik banyak...ekekekekeke (ngan harapannnn!! )
 ice cream...!! deqlis pilih eskrim mangkuk vanilla.... pastu semua buh sendiri... hmmm sedappp..:-) huuu nii dah berapa kalori?? hehe
wow!! byk menu..tak larat nak makan jerrkk.... deqlis pilih2x gak lerr... leh kata makanan dinner dia byk yg sedap2x... otak2x pun ada...

ok, klu uools nak tahu kat sini, mmg ramai pengunjung..nak2x pula Singapore cuti sekolah nyer sebulan..jadik ramai lah Singaporean yg bermalam di hotel yang sama.... penuh dan sesak time makan...hinggakan keesokkannya, pihak hotel membuka ruangan breakfast kami di ballroom hotel... wah!! sarapan kat ballroom laa pulakkk... takde artis jerkk ekekeke... klu ada Jamal ke, KRU ke syiokk gak kan??? berangan laa deqlis??ingat dinner show kerr?? hikhik... hmmm leh berangan jer laa... haha... tapi kat skrin besau tu ada laa tayang kartun2x menarik termasuk Upin dan Ipin...jadik layan gak laa deqlis...breakfast paling lama dalam sejarah....masuk 7.45pagi...kuar 9.45 pagi...perrghhh 2 jam makan pagi!!!!!!!!!!! hehe.. 
 semua lapo nak makan niehhh.....  p amik makanan..kang jangan tersilap meja yer bangg..! hehe
 punya lah macam2x menu...dari nasi lemak yang kemelayuan ke western sampai laaa bubur nie pun deqlis balun gakk..keh keh keh...bukan apa nak rasa..sodap tak??? cuma mmg kena mix n match sendirik uools.. bayangkan bubur nasi kat hujung A.... dekat situ ada laa bahan2x bubur tu macam daub bawang, kicap cair..tetapi...deqlis terpaksa ke Z untuk amik kacang goreng dan ikan bilis...+ cili potong...   deqlis wat menu sendiri...  janji kena tekak kita kan???
 cornflakes pun amik gakk?? hahaha...  leh kata semua laa kami rasa... kadang2x deqlis amik, pastu share ngan en hb..tak cukup en hb p amik lagik..ekekekeke... camno tak terkezuttt badan deqlis..biasa kat rumah light2x breakfast jerkk... sampai sini habisss....hehe.. rugilaa kan tak makan.... dah kata free ..hehehe..:-)
 suasana semasa makan pagi...dari lengang jer ballroom nie, hingga penuh sesak ngan orang yg makan hingga 10.30 pagi... 
 pas makan roti bakar laa nie..hehe..posing sikit...cover perut kih kih kih..
 en hb punya.... 
 deqlis punya...hmm tapi kopi deqlis biasa minum gak sodapppp.... hehe
saja enterframe gambo abg nie.... timaceh..semua sedap2x.. kami breakfast sampai kan tengahari lepas check  out tue dah tak makan apa2x dahh...sebab dah kekenyangan ya amaattttt.....hehehe...hingga malam sampai area Nilai, barulah kami singgah makan capati... 

tapi sebelum balik weools usha2x ke Avillion Hotel tapi dah tersilap masuk Avillion Admiral Cove(sebelah menyebelah...ken ke depan sikit)... buat info uools, 4 hotel terbaik di Port Dickson adalah Legend International Water Homes, Thistle Hotel, Avillion Hotel dan ________ lupa lak.. sebenarnya pemandu pelancong kami yang kata erkk (4 terbaik tue)..deqlis ingat2x lupa pulak... no idea..princess  Hotel ke?? hmm sorry laa klu salah fakta erk yg ke-4 nie....nanti deqlis check balik....n update ... yg princess tu not sure tau..klu silap jgn mare erkk:)  camner nie ingat 3 jerkk?? aiseyyy!!.. deqlis bg info ni, mana tau jika ada member2x tye, leh laa bg tau erkk... nanti deqlis kongsikan gambo2x di Avillion Admiral pulak erkk....(tunggu bila deqls free2x) atau tgh takde idea nak tulis entri,,,nanti deqlis masukkan...

hotel deqlis p nie pun tak abis citer lagik..wakakakaka...  deqlis perasan ada yg tanye pasal swimming suit deqlis beli mana?? haa.. deqlis habaq kat blog si penanya soalan tu ya... insyaAllah...ingatkan klu deqlis lupa... tapi buat pengetahuan uools deqlis beli online sahaja...:-) cepat dan mudah..hege pun berpatutan ..leh kata murahh laah dari hege pasaran...pakai pun mmg bestt!!.. :-)


6 comments:

cikbintang said...

cikbintang xley msuk kalo knn tu xpedas...xkne dek tekak..huu

deqlis said...

leh masuk..jgn request makanan tak pedas... mcm yg deqlis makan dome tghari tu, sebb geng2 my hb yg order request gituw utk group kami...

klu makan biasa, leh order mau pedas2x :-)

deqlis sebab dah wat group order, makan je laa kan..kang order lain membazir pulak yg ituw tak makan..


yg buffet dinner ok, semua ada pedas2x pun ada:-)

MataHati @ MH said...

meleleh meleleh air liur ku tgk hidangan2 yg byk tuh... dont worry pasal perut tuh, nanti pas mkn boleh diet balik..kan kan kan..huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Deqlis...sedapnya bila tgk diwaktu mlm2 camni..lapoooo.hikhik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ttg iklan tue..okey jer k.atie tgk letak kat situ...xder nganggu pon.Lg mudah org nk KLIK2.....KLIK2 NuFF tuk deqlis

nanakimie said...

dapnya eskrem tu!hehe...terliur ase:)wah,sis neh mmg suka merah lah:)