Recent Post

Monday, June 20, 2011

UPDATE! "Attack The Block" Movie Contest by Deqlis

STICKY POST HINGGA 25 JUN 2011

IKUT STEP BY STEP 1-11
(insyaAllah leh submit penyertaan mcm yg lain2x..:-)
SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
1. Seorang blogger dan suka tgk wayang:-)
2. Beralamat di Malaysia.
3. Jadi Follower Deqlis 
4. Letak http://ellismelia.blogspot.com dalam senarai bloglist blog uools.
5. Klik http://www.newskaki.com/network/groups/viewgroup/14-Attack+The+Block+Movie+contest+05+June+201125+June+2011 dan LIKE spt arahan pic di bawah. (utk jadi Fans Newskaki.com yang sponsor hadiah)
(HARAP BERSABAR SEBAB WEBSITE NEWSKAKI.COM MEMANG LAMBAT LOADING...HARAP MAKLUM)
6. di page yang sama , Sila join Group "Attack the Block" Movie Contest di newskaki.com ya.. 
Cara join, klik di Group Option tue utk join group ini.


Lihat contoh. salah seorang peserta iaitu Cikbintang yang telah join group Attack the Block. Senang je jika ingin tahu uools dah join atau belum, sila lihat profile picture/muka uools..jika dah ada di column members seperti Cikbintang tu, maka dan selamat lah join this group...

 7. Di page yg lain, klik http://newskaki.com/network/groups/viewgroup/23-THE+DEQLIS+BLOG+%281%29 Sila join Group :THE DEQLIS BLOG (1) 
Cara join,
Cari Group Option dan klik "Already logged in? Click here to Join Group"
contoh bergambar spt di bawah:-

klik picture utk tumbesaran.:)
contoh Cik Bintang yang dah join Group The Deqlis Blog (1)
klik picture utk tumbesaran.:)

8. Sila add Ellismelia Mohamad as FRIENDS uools di newskaki.com 
cara add FRIEND:

(JIKA TAK TAHU TAKPER, DEQLIS AKAN ADD FRIENDS DENGAN UOOLS KEMUDIAN)


9. Buat SATU entri bertajuk "Attack The Block Movie Contest by Deqlis"
9.1 Letakkan banner di atas di dalam entri itu 
9.2 Jawab soalan di bawah 
9.3 tag 5 orang kawan (pastikan mereka tahu di tag). Jangan lupa link kan entri itu ke blog ini:

1. Bilakah Filem"Attack The Block" akan ditayangkan di pawagam?

dan lengkapkan ayat di bawah:-

Saya suka menonton wayang kerana......(tidak lebih 20 patah perkataan)

10. Sila hantar url penyertaan uools di ruangan komen di bawah beserta  
10.1 ID blogger, 
10.2 ID FB, 
10.3 Nama pendaftaran di newskaki.com
10.4 Alamat emel yang sah (jika menang akan di inform melalui email)
10.5 Siapakah referrer uools 
10.6 Pawagam manakah yg uools akan pergi menonton Attack The Block? jika menang tiket tu nanti. 
10.7 Nyatakan buat no.11 atau tidak.

11. LIKE EllismeliaShoppe  (dapat tambahan satu lagi undi) kalau tak buat pun tak salah...tapi dapat  1 undi sahaja ... 

ok selamat menyertai contest ini....FYI,  join newskaki.com tak rugi tau ....dengan menyertai newskaki.com dan mengumpul point dengan mereka, uools jugak layak untuk menjadi pemenang DUIT RAYA newskaki.com... jadi rajin2xlah beraktiviti di sana...uplaod gambar, chat, dan klik2xinfo terkini... Nak tahu lebih lanjut ttg newskaki.com nie?apa makna newskaki dll, hmm mungkin ada yang belum pernah dengar tentang newskaki.com kan? Jom baca Klik sini.


HADIAH?? KLIK SINI


SELAMAT MENYERTAI..... cepat join sebab byk hadiah utk dimenangi!!

SETTLE!!!
baca di bawah, jika uools lahir di bulan Jun...peluang kedua utk menang !! mana tau bertuah leh menang dua-dua kan??... cepat join!!
jika tak lahir bulan JUN...abaikan..
______________________________________
BERITA BAIK!!!!!! BERITA BAIK!!!!!!
 BERITA BAIK!!!!!! 
untuk mereka yang lahir pada bulan JUNE 2011...ada hadiah istimewa untuk uools..!!! WOW!! bestt kan??? 
syaratnya anda mestilah join contest di atas...dan hantar penyertaan kedua seperti syarat-syarat di bawah.

SYARAT-SYARATNYA:
1. Buat SATU entri bertajuk "Saya Lahir Bulan Jun tau!" Giveaway
2. Nyatakan tarikh lahir anda dan tepek salah satu  picture di bawah dan nyatakan kenapa anda sebagai besdey boy/besdey girl nie nak menang tiket wayang Attack the Block?....sepanjang mana nak tulis entri tue terpulang kat uools lah.... ... 2 entri paling kreatif akan dipilih sebagai pemenang.. 
3. Di dalam entri yang sama, lengkapkan ayat di bawah
"Saya lahir bulan Jun, Deqlis lahir bulan_____________________" hint: cari dlm ini
 4. Hantar url penyertaan uools di ruangan komen di bawah dengan cara di bawah:

bulan JUN nie bertambah umur aku ooi!! ...uwa!! Nak HADIAH!!! 
url anda.....




CONTEST BERMULA 5hb JUN 2011 hingga 25 JUN 2011.
di lanjutkan hingga 30 JUN 2011 jam 11.59 malam.







64 comments:

... said...

as salam..
wah!
kak deqlis punya segmen memang best!!!
er...tengok2 macam nak join. tapi blur2 lagi..kalau ada banyak blog, semua blog boleh turut serta ke?
huhu..

=p

.: iEyLa :. said...

kakak...jgn ambik ati klu ieyla xjoin tau...
u know la kan...line saye slow tahap kure2 kot...
anyway...ieyla always support sis.. ;)

deqlis said...

...: satu blog dah cukup utk join..melaikan jika u mmg ada blog contest...buat entri di blog contest tetapi url blog deqlis nie si masukkkan dlm bloglist dalam blog peribadi/blog utama... tq..

deqlis said...

IEyLa: alaa.. jom laa IEYla..kura2x pun sempat gak ...mcm citer kura2x ngan arnab...last2x kura2x gak menang... jadi jom laa join... mudah ajer dong..:-)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam deqlis...camni nie k.atie bkn 'kaki wayang'...xbape reti.masuk panggung pon xpernah..huuu.
nanti GA deqlis 'coming soon' akak join yer.Makasih jemput k.atie...

zahidah dihaz said...

macam menarik tapi tahap kesibukan sekarang ni langsung tak bolehlah...huhuhu....nak blogwalking pun tak sempat....huhuhuhu...good luck untuk semua yang join...kalau tiba2 mood nak bercontest datang adalah tu muncul nama saya lagi...hehhehe


New Entry: Wardrobe clearance

Nana said...

menarik ni..
saya lahir bulan june hehee

deqlis said...

to azatiesayang: sama2x.... ok thanks kak:-)

to zahidah dihaz: haa ada masa tue cepat2x join..senang ajer.. p register kat newskaki.com dan buat entri & jawab soklan...:-) ..citer nie menarik tau:)

deqlis said...

to Nana: haa... berpeluang menang 2 kategori contest ni klu mcm tue...selamat bercontest..:-) deqlis tunggu penyertaan Nana:-)

cikbintang said...

cmne nk join gropu deqlis tu??yg len da wt yg ni xphm crik2 xde pon

deqlis said...

to cikbintang: leh klik sini http://newskaki.com/network/groups/viewgroup/23-THE+DEQLIS+BLOG+%281%29

nanti akak update kat entri:-)

cikbintang said...

cikbintang da join...

id blogger:cikbintang
id fb:laylaleman
nama pdaftrn:laylaleman
emel:cindelyla_123@yahoo.com
referrer:deqlis
pawagam brhmpiran..wangsa walk

nk headphone..hehe...headphone da rosak..huhu...trima ksih!!!

http://bintanghatygiveaway.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

tiefazatie said...

ifa join sis!

id follower n fb: tiefazatie

nama pendaftaran di newskaki.com: tiefazatie

email: pinkteddy84@gmail.com

link n3: http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

referral: sis deqlis la..hee..=)

ifa nak tgk kat pawagam kat kuantan la..=)..xpun mesramall..tengok mana yg dapat la..sbb dua tue je yg dekat sis..huhu

sis yg n3 kreatif tue utk yg lahir bln jun je ek?

nEa FleriDa / nIL said...

salam... nil join..

id blogger dan nama pendaftaran di newskaki.com/nama add FRIENDS : nea flerida/nil

id FB : nea flerida

emel : flerida_haliza@yahoo.com

pawagam pilihan : batu pahat

referral :deqlis

url : http://neaflerida.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

kiwi said...

deqlis, jgm mara ye. kiwi bukan kaki wayang, xpernah masuk pun. insyaallah contst deqlis yg lain kiwi akan join. thanks for the invitation

Nana said...

id fb : fauzana ismail
email : nanamrul@yahoo.com
pawagam : TGV wangsa walk
referral : deqlis

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam deqlis..maaf taip kat sini jer.makasih vote k.atie yer..!!

tiefazatie said...

alo..melepas den jd peserta terpantas..haha

Cik Meifaa' said...

Contest ini diiklankan disini..

http://gift4blogger.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

coretan rizal said...

Untuk Berpariwisata Online Silahkan klik Di Sini
Untuk Menyaksikan Pohon Aneh Silahkan Klik Di Sini
Jangan Lupa Follow Yah! Salam Blogging And Salam Damai

shidasyakirin said...

nak join gak...

http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

id blogger : shidasyakirin
id FB : norshida hazis
nama pendaftaran di newskaki.com/nama add FRIENDS dengan deqlis di newskaki.com : shidasyakirin
Alamat emel : shidasyakirin@yahoo.com
Referrer : Deqlis
Pawagam : GSC Summit / IOI Mall

CikLilyPutih said...

Kite pun dah join jugak

id blogger:ciklilyputih

id fb:ciklilyputih

nama pdaftrn:ciklilyputih

emel:jajasayang@gmail.com

referrer:deqlis

pawagam brhmpiran : TGV mines/balakaong or GSC Alamanda

Nie linknya :
http://www.ciklilyputih.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

segala yg awk suruh like & follow tuh kite dah buat dah.

memintak dapatlah ticket ye. hehehe

Myra Jay said...

Woww menarik nieh :)

Tp cheq lahir bulan Mei takdak ke??hehee

nelly said...

wow !! menarik giloo !!

shidasyakirin said...

Deqlis...
sori ye nak betulkan referrer me adalah "cik bintang"..penat die tinggalkan msg..hehehe..tersalah sudah..

misyamissyou said...

kak..menarik ni contest ni tp kat sini xde wayang..huhuu

Joel Leslie said...

salam. sy tunpang yer :)

deqlis n kwn2 lain, join GA ni!

REMEMBER TO WRITE
'Referrer : Joel Leslie'


http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/06/giveaway-cik-bambam-nak-minta-tolong.html

thank youu

tiefazatie said...

contest pe kak?ada lain lg ke?hihi

tiefazatie said...

owh..hehe..insyaallah..ifa cuba..hihi

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

emmm...menarik!...nt suruh mamadiana join..dia mmg terror bab ni...insyaAllah.

Adyshariz said...

rajinnya deqlis...akak tak free la nk join..gud luck dik

ekincikyn said...

best nye contest contest ni . rase cm xlayak pulak nak join . anyway nice to know you . if you dont mind please follow my blog ;) thank you !
http://ekinmey.blogspot.com/

Nana said...

bulan JUN nie bertambah umur aku ooi!! ...uwa!! Nak HADIAH!!!

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/06/saya-lahir-bulan-jun-tau-giveaway.html

Mama Zharfan said...

kalau sempat me join--byk la plak stepnya tu hehehhe

kiwi said...

bestnya hadiah! siap ada contest untuk mereka yang lahir bulan jun lagi :)

zainolanarqie said...

salam..kak sy join ye
tp sy dlm prose agy ni nk geledah smua ttg neskaki ni..huuu

id follower:zainolanarqie

id fb:zainol anarqie

nama pendftran:zainol anarqie

emel:zainolanarqie@yahoo.com

referrer:cikbintang

pawagam berhampiram:sekitar ampang

link entry:
http://lzgiveawaycontest.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

okey trima ksih kak..sy nk smbg godek newskaki ni cm best je

zainolanarqie said...

kak..sy join..sy bru agy dlm blog ni...sy da wt da...tp akq tgk r mne yg xcomplete agy ye..trima ksih

id follower:zainolanarqie
id fb:zainolanrqie
id pendaftaran:zainolanarqie
emel:zainolanarqie@yahoo.com
referrer:cikbintang

http://lzgiveawaycontest.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

trima ksih akak

shahjiehan said...

byknya syarat2nya.... teringin nk join... hehehe... nk earphone tu bleh x???

Eyriqazz said...

tahniah,anda salah seorang pemenang

http://www.eyriqazz.com/2011/06/pemenang-give-away-contest-eyriqazz.html

cikbintang said...

bangga jap sbb ade nama cikbintang sbg model ahaha

deqlis said...

to SJ: boley....kena join laa contest..mana tau rezeki SJ:-)

deqlis said...

to cikbintang: haha..jadi model comey erkk:-) hihi...al-maklumlah cik bintang kita dah confirm menang penyertaan pertama... tahniah2x..

cikbintang said...

ye trima ksih...ni otw nk kompemkn mng headphone ni..chaiyok2!!

deqlis said...

sama2x..wah! nak menang headphone rajin2x promote kat kawan2x yg utk join contest nie...referrer tertinggi ada chance menang... dan satu leh menang melalui random.org...

good luck cikbintang!

AkmaFaizal said...

Salam, join sama untuk memeriahkan lagi contest dan ga Deqlis. Moga2 ade rezeki Akma. Amin

id blogger : AkmaFaizal
id FB : Akmarwati Ab Rashid
nama pendaftaran di newskaki.com/nama add FRIENDS dengan deqlis di newskaki.com : Akmarwati
Alamat emel : antasia_aima@yahoo.com
Referrer : Deqlis
Pawagam berhampiran: GSC Summit / IOI Mall/ Alamanda
Link: http://www.akmarwati.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

klau tak cukup syarat bagitau ek. Thanks

fieda said...

id : fieda
id fb : rafidah salleh
nama pendaftaran newskaki.com : fieda
email : fieda.rafli@yahoo.com
referrer deqlis
pawagam : jusco salak selatan
balakong
saya buat no 11..

http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

fieda said...

bulan JUN nie bertambah umur aku ooi!! ...uwa!! Nak HADIAH!!!

http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/06/saya-lahir-bulan-jun-tau-giveaway.html

AkmaFaizal said...

lupa bgtau, sy dah buat syarat no.11...:)

shidasyakirin said...
This comment has been removed by the author.
Noor Wahidah Mahat said...

salam singgah...

mak aii.. complicatednya contest!! hehe.. tapi best tu tgok wayang free..

AkmaFaizal said...

bulan JUN nie bertambah umur aku ooi!! ...uwa!! Nak HADIAH!!!

http://www.akmarwati.com/2011/06/saya-lahir-bulan-jun-tau-giveaway.html

Mama Zharfan said...

me dh join!

10.1 ID blogger : mama zharfan
10.2 ID FB : Suzi Fadhilah
10.3 Nama pendaftaran di newskaki.com : suzie284
10.4 Alamat emel yang sah (jika menang akan di inform melalui email) : suzie284@yahoo.com
10.5 Siapakah referrer uools : nana
10.6 Pawagam manakah yg uools akan pergi menonton Attack The Block? jika menang tiket tu nanti. : TGV Wangsa Walk
10.7 Nyatakan buat no.11 atau tidak. --dh buat (me dh lama like ur fan page tu)

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

shidasyakirin said...

bulan JUN nie bertambah umur aku ooi!! ...uwa!! Nak HADIAH!!!

http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/06/saya-lahir-bulan-jun-tau-giveaway.html

Nana said...

ID BLOG : NANA
id fb : fauzana ismail
nama pendaftaran nuewkaki.com : nanamrul
referrer : deqlis
email : nanamrul@yahoo.com
pawagam pilihan : TGV wangsa walk
referral : deqlis
buat no 11

khairul said...

nk taw kenapa fairol koyak sticker ?.http://gilamodified.blogspot.com/2011/06/patut-la-dia-koyak-sticker.html

schaze zainn said...

gangster verses alien?
wah musim gangster ye skrg :D
nak join jugak tapi schaze lahir bulan september =,="


p/s: td akak tanye schaze merak putih tu kat mana kan. ekceli schaze pon tak sure kat mana, sbb schaze pon dapat email dr member2 ofice. dorg yang forward2 email tu. so schaze pon share kat blog :D

Nana said...

saya cancel je la GA yang movie tu..
saya masuk GA lahir bulan jue
serius tak faham puas dok cuba fahamkan...xpe deqlis delete je link saya tu

deqlis said...

Nana..mana yg nak join contest Besdey Jun kena join yg atas dulu...

deqlis mmg dah nyatakan di atas..

nie mmg contest tajaan bersama newskaki.com jadi mmg kena join yg atas dulu..hrp maklum.

Nana said...

dah join group dia...tapi ntah la still tak faham xpe la saya tarik diri je

deqlis said...

to schaze zainn: leh join walau bulan berapa lahirpun...cuma jika sesiapa yg lahir bulan JUN boleh join contest besdey pulak...

huhu,,faham ke tak ni?? jgn salah faham yer...:-) hehe

deqlis said...

to Nana: dah join ke?? takpe deqlis check balik..insyaAllah akan tunjuk siapa yg dah join n belum ya..maybe next entri..

laa sayang laa Nana dah buat entri besdey tue.. ada masa lagi nk betuikan mana yg tak lengkap..nanti deqlis check balik...wahh pening pala ai nk check2x nie satu persatu hehe..

SpaQue said...

ades..pnjgnye contest ni ;p btw thnx ats jemputan terhormat itu..hehe all the best yg lain2

Entri bes kat sini Tiket Percuma Transformers 3 : Dark of The Moon | Hadiah GSC-EON Bank

SyUhAdA said...

salam..

syu join..

hope peserta terakhir lah ye..

http://syu90contest.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

10.1 ID blogger : siti_syhd
10.2 ID FB : SITI NUR SYUHADA SALLEH
10.3 syu90
10.4 Alamat emel yang sah : syuhadasalleh@gmail.com
10.5 Siapakah referrer uools : deqlis
10.6 Pawagam manakah yg uools akan pergi menonton Attack The Block? jika menang tiket tu nanti. : Cheras Leisure Mall / Mid valley
10.7 Nyatakan buat no.11 : BUAT

tQ~

deqlis said...

Contest Di tutup!!!