Recent Post

Monday, June 20, 2011

Pasal percutian deqlis di ........

Salam.... ok entri yang tetangguh lama...patut buat 2-3 hari selepas balik bercuti... atte ku nak rehat sehari terus terjadik seminggu pulak delay nya...  dengan demam pulak menyerang kan...jadik hari nie laa deqlis cuba pulun siapkan entri2x tertangguh... hari tu dah citer sikit pasal bilik penginapan...kali nie xtvt nyer pulak..

sebelum tu nak inform, deqlis terima hadiah kotak aksesori warna merah...mmg suka... baru jer dapat nie...tetapi tak tau siapa yang kasik.... di pos laju detail hanya tulis daripada Karisma Services ENT... siapa ituw?? harap siapa yg kasik hadiah tue, leh inform deqlis ya..sebab tak tahu hadiah dari siapa nie..sebab mmg ada 3-4 hadiah ku yang masih belum sampai... pepun thanks... inform tau siapa..nanti leh deqlis buat entri khas.. 

opps selingan jap..

cerita cuti?? meh layan gambo...rasanya klu tgk gambo pertama nie, uools dah leh teka kat mana deqlis bercuti...jadi bg yg teka betui tu...ada peluang menang cabutan laa yer..:-) hohoho ..siapa yg kena..!

 signboard yg deqlis snap memberi seribu makna....:-) situlah tempat yg dituju kami..:-)
di mana letaknya??? haa... betui laa jawapan tue..hihi:-) ramai juga yg teka dengan tepat... siapa ya?? tunggu entri seterusnya...:-)
pemandangan dari atas Legend International Water Homes.... masa nie deqlis ngan hb naik ke tingkat 9...  di tingkat 9 nie biasanya sesuai untuk aktiviti keluarga, acara tertentu....haa nak buat kenduri kahwin pun boleh.... masa kami naik ke tingkat 9 kawasan ni lapang jer laa... macam pelantar.... best dapat tgk pemandangan laut yg cantik dari sini.
 lapang jer kan?? wooiitt panas giller masa nie..al-maklumlah tengahari..fuhhh!!
 panas2x pun posing gak bergambo.... abis terbakooo  kulit den hehe.. tp tgk air macam nak terjun jerkkk..sib baik bilik ada private pool hehe
 aktiviti sebelum makan tengahari.... 1st time deqlis ngan en hb memanah... deqlis tak terror laa..berat tui memegangnya...tp en hb terror ler gak..(kasik puji sikit) sebab dalam 5 kali percubaan pertama dia leh panah kena bulatan kuning..... deqlis?? luar kawasan jerkkk ...sekali jerkkk masuk line biru..huk huk hukkk.... jadikk lerr.... dengan tengah panas nyerr kan??? 
 kali kedua....percubaan my hb.... leh laa kena merah sekali, biru muda 1 kali , biru tua 2 kali dan 1 kali tersasar ke bawah ekekekeke....
 bajet nak kena kuning laa..... hmm hampesssgasss jerrkk..huk huk ...setakat yg mampu panah hingga bulatan putih jerkk...fuhh...3 kali memanah terus rasa lenguh lengan kiri... perrghh satu pengalaman baru buat deqlis... jenuh gak memanah nie erkk?? cam mana laa pahlawan zaman silam?? siap memanah naik kuda lagik....caiyok2x.. jika ada peluang lagi, mmg nk cuba lagik memanah...rasa klu asah skill leh laa buat lebih baik.... (bajet takmo mengalah..hehe)

 sebelum nak p lunch.... sempat laa posing kat lobby jap... amacam cun tak?? bajet cun dengan kasut Clark kesayanganku...  masa memanah tadi punyalah hati2x..takut2x kasut abis kena pasir....al-maklum kasut nie jenis velvet.... haha..agaknya ituw yg hilang konsentrasi nak memanah kot?? hehehe... klu tak sure masuk bulatan kuing nyerr.... ekekekeke. (aci tak??..haha)
nie laa gambo kami berdua...al-maklumlah...susah nak ada gambo sama2x nie...mcm biasa..u tangkap i, i tangkap u..hehe..pepun thanks pada yg sudi snap pic nie:-) ada laa kenang-kenangan... perut dah berkeroncong sudahhh....

ok...tunggu sambungannya part makan2x pulak...

2 comments:

Fieza79 said...

best nya klau nma bercuti cuti ni kn...rileks minda bl jauh dr umh...

nanakimie said...

sis comeyl:)