Recent Post

Wednesday, July 6, 2011

Ada orang kata Namaku FAMOUS!

Salam semua... Mula2 thanks bebanyak sebab kata namaku famous.... ingat tak 1st batch GA deqlis tempohari ada deqlis ajak uools p komen2x kat entri nie http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html? haa... siapa yang join mesti ingat kan?? alaa entri berkurun lama deqlis...masa blog nie takde pengunjung pun.... so saja suruh uools komen2x sikit..hihi.... 

tergelak+ senyum deqlis baca komen2x peserta2x GA... meh kita usha..apa kata mereka...!
timaceh nabilamedan... hehe..malusss pulak org kata nama Ellis tue famous... zaman akak kecik2x dulu mmg terasa laa famous cikettt sebab nama tu lain dari yg lain...Ellismelia tu lagi laa berbelit lidah cikgu ku nak menyebutnya...tapi dah masuk era millennium nie rasa nama ellis tu dah biasa2x dah...byk nama lain lagik famous amos... nak menjawab sebab apa sis guna deqlis tak guna Ellis?? 

jawapannya:

1. deqlis tu nama manja timang2x an sejak lepas kahwin... coz my hb ..family dia semua panggil dia bangpit...so terjadik laa nama deqlis tue..hehe..mula2x tuk nickname jer..tetapi akhirnya dah terbiasa pulak dengan panggilan deqlis...:-)

2. sis guna nama deqlis utk internet (alam maya) jadi siapa yg panggil sis deqlis maknanya kita mula berkenalan di dunia maya (blog/forum) kalau panggil Ellis mesti kawan2x sekolah sis:-)

3. Nama Ellis sis guna juga ..... url blog deqlis nie... ellismelia.blogspot.com tue... still guna nama sendiri:-) hehe..

nak buat nama anak?? hehe..leh jer...sis izinkan..hehe... (aci tak?)
thanks anim...sudi ingat kat deqlis...deqlis pulak ingat anim sebab sama nama dengan adik sepupu deqlis.:-)
ellis tu sesuai nama tempat ke nama orang?? hehe.. mestilah nama orang...nama tempat tu bersempena nama orang tue laa.... hihi... Nama Ellis dah merata dunia dah ada...deqlis tunggu nama ellismelia dan deqlis lak ..hihi..ada ka mau guna??? sila bayar royalti erkk..hihi... 
haa... tue laa...mula2x deqlis saja2x laa goggle nama sendiri...masa tu baru tau ada university nama Ellis...hehe..  teruja laa... 

bila citer pasal nama Ellis nie..kecik2x dulu kawan2x suka panggil Alice in wonderland...hehe.. dan ada yang suka nyakat panggil deqlis elephant!! hehehe... 


7 comments:

cikbintang said...

tu r....crik kt fb pon sonang..
my mom kata..napa pgl deqlis..pgl lark sis lis..or kak lis..hehehe
**time cite g amek tiket tu =)

http://laylaluckystars.blogspot.com/2011/07/jumpa-deqlis-l-wayang-time-l-mcd-time.html

deqlis said...

to cikbintang: takper "deqlis" tu tua muda kecik besau nak panggil pun takper..kira nickname dah tue...tak kecik ati pun klu takde "sis" atau "puan" kat depan... tau dah terbiasa kat blog heheh...

kalu nk panggil sis lis pun boleh, kak lis boleh...jgn panggil polis dah hihi...

mcm cik bintang pun,,,jap sis panggil cik bintang...jap panggil adik layla..hehe:-)
oo dah buat entry yer...:-)

fieda said...

mula2 knl deqlis kt alam maya ni terpikir gak nama btul2 ke ni sbb lain dari yg lain...
hehehe

oh ye nk tanya ga saya lahir bulan jun tu ada pemenang tak...?

deqlis said...

to fieda: yes nama panggilan betui yg dijadikan nickname hehe... bukan nama dlm ic laa..nama ix tue ellis....tue..hehe..

ada pemenang..sekali inform dlm senarai pemenang lepas.. Akmafaizal yg menang:)

deqlis said...

nie keputusan: http://ellismelia.blogspot.com/2011/06/keputusan-contest-attack-block.html

tomatokering :) said...

alaaaa sweetnye nama akak ^^

deqlis said...

to tomatokering: tengkiu...