Recent Post

Wednesday, August 3, 2011

Nasi Beriani Gam Johor yang tinggal Gam..!

hmmm...Sabtu lepas kami makan lambat dekat 3.30 ptg ke 4 ptg cenggitu....sebab sibuk mcm2x agenda nak disiapkan dehhh...so tetiba teringat ada satu kedai baru bukak berdekatan dengan Giant Kinrara. Dari luar nampak macam kelasss laa jugak..takut nak masukkk silap2x nasik RM20 sepinggan..hehe..al-maklumlah hujung bulan maa dah abis shopping..kena jaga bajetttt...hehe
so..kami pun masukkan kedai nie... Restoran Beriyani Gam Johor.....masa masuk tu deqlis dah kata kat hb, nie klu sedap nie leh promote kat jalan2x cari makan...:-)... tp bila masuk, nampak kedai nie biasa jer..luar je nampak kelasss sikit... dalam nya takde interior apa2x pun lagi..kosong jer...rasanya sebab masih baru kot...tapi mmg ramai orang... so deqlis pun pilih laa Nasi Beriani Ayam Masak Merah dan en hb dengan Nasi Beriani Kurma Ayam.. 
nie laa beriani deqlis..... harga sepinggan RM10.80... ok laa klu sedap kata hb..:) tp tu laa kurengg sikit laa uools... bg tekak deqlis ngan hb laa... better pergi JM Beriani lagi.. Nasi dia deqlis perasan dia campurkan beras bashmathi ngan beras biasa..sebab ada yg panjang ada yg pendek, ayam mintak dada, kasik drumstik...(kesian my hb dpt drumstik yg dah tertanggal isinya...kecik jer laa ayam dia), kuah dalca cair laa cikittt...so overall deqlis kasik 2 bintang dari 5 bintang... dari segi kebersihan dan tandas tu oklah...leh puji..cuma dari segi menu makanan perlu dimantapkan lagi... actually kami pun pelik ramai orang selalu nya sedappp....tp meleset gak pendapat tu..en hb kata " agaknya semua yg datang sama ngan kita laa, masing2x nak mencuba kedai baru"..haha..mungkin jugak laa..... siyes deqlis klu sedap mmg puji sedappp...tp klu kurengggg tu mmg bg tau laa kurengg...so pilihan di tangan uools... rasa nak mencuba silakan ke restoran nie... tp siyes deqlis ngan en hb sampai rasa tak puas laa makan......dan dlm hati kata "nie klu p makan nasi kandar pelita lagi murah dan puas " tu laa konon nk support kedai baru bukak... 

dan yang sedeynya, kami dua2x orang masa order air mmg mintak air suam jer... sampai ke sudah (selesai makan) tak sampai2x air suamnya...last2x kitorang cabut... p bayo dan bg tau air suam tak dapat... hmm leh diam jerk..at least "mesra laa sikit..cakap laa mintak maaf yer bang!" sebab tak hantar air... ntah laa... 

last2x  dlm 6 ptg kami terus makan kat...........................??heheh...timaceh baca coloteh deqlis...nanti sambung ya:-)

p/s: so terpaksa laa pendamkan jer hasrat nk promote kat JJCM TV3....

entri autopublish.....

11 comments:

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

kalau dah skali merasa camni, mesti dh blacklist nasi beriani kat sini kan??hehe

.: iEyLa :. said...

kalau ieyla..
it will be the 1st and last la g mkn kat situ..hihi

MataHati @ MH said...

adooiiya... apesallah lah ternampak nasi beriyani time pepagi ni..
terus jer berkeroncong perut

deqlis said...

to MEZAFIRAH: haha...tau takpa...:-)

deqlis said...

to iEyLa: betui3x..sis pun sama...tak p dah ler...baik p JM Beriani yg terdekat...klu nk jauh kena p cari kat Johor gak heheh...

deqlis said...

to MH: alahai..jgn laa berkeroncang awal sangat...heheh... klu tgk yg sedap2x lagi berdangdut+muzim pop kot..ngehh ngehh ngehh..

Myra Jay said...

Air Suam pun diorang tak serve ke??
Ksiannya, mujuq tak tercekik... :)

.izzati liyana. said...

semua nak mencuba kedai baru lah tu kot. maybe org tengok bersih dan terjamin je, tu semua senang hati nak pergi. dari segi makanan tu pon maybe mereka baru lagi kot..

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

best nya nasi beriani ..

lauk kambing ke tu...huhu

slmt berpose ...

excellence!

Papa-NtiQ said...

uih ada nasi beriani gam kat giant kinrara bagus la tu..
nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

azmi ali said...

Dh bankrap pun