Recent Post

Friday, August 26, 2011

Paparan eksklusif: Pemandu Teksi Kurang Ajar

Salam semua...seperti yang deqlis inform di n3 sebelum ini, pasal deqlis dah jadi mamaranzzi...sempat snap picture pemandu teksi yang kurang ajar...!

Ianya berlaku di sebuah selekoh...sepatutnya pemandu berada di belakang kereta deqlis...(ikut turn laa kan??) tetapi dek kerana kurang ajarnya ker...kurang asam ker...dia nie menyelit secara mengejut di sebelah kiri kereta deqlis... lorong sempit..nyaris2x nak terkena kereta deqlis...nasib baik en hb sempat mengelak...apa lagi...kami hon laa... yang deqlis geramnya...tak boleh sabar ke?? dah laa jalan jammed kat depan tue...ko potong aku ngan kurang ajor gitu bukan boleh cepat sampai pun...!!!!!!!!!!!! Lepas tu en hubby masuk lane kanan, dan kereta kami betui2x bersebelahan pemandu teksi nie....apa lagi..? deqlis bukak cermin tingkap..marah laa dia.....boleh dia buat bodoh jer..(mcm bangga pulak jadi samseng)...macam tak rasa bersalah langsung....geram betui deqlis.....pastu en hb...slow kan kereta...tetiba deqlis teringat ada kamera kat dalam beg.(tadi kan dok posing ngan iEyLa...apa lagi datang laa idea nak snap muka dia..baru tau inilah muka pemandu samseng jalan raya...(yang ni dapat tangkap...hmm ramai lagi teksi2x kat KL nie kurang ajor..) sabor yer...sib baik laa dalam bulan pose...tapi salah tetap salah...no krompomi...dah laa angkat tangan say sorry pun tidakkkk!!!...

masa nak amik kamera tu, deqlis laa cuak..eh mana lak kamera nie..?? meraba2x dalam beg... bila dapat..apa lagi...deqlis snap laa....amik ko..!! uoools tgk laa cuak nyer muka pemandu nie... pastu ada hati nak cabut lari. ke kiri jalan... tapi deqlis sempat jugak snap no.plate kereta nyer.... 

buat pengajaran buat teksi2x mahupun seluruh kereta2x di malaysia ya....klu nak jadi samseng jalan raya akak membawa kereta sesuka mak nenek tak jaga keselamatan orang lain ataupun keselamatan kereta orang...nie deqlis akan snap... sekarang  nie telefon pun berkamera, hp pun canggih..kamera pun ada...jangan nak buat perangai di atas jalanraya.... (hmm macam kes polis terima rasuah laa...berani lagi ke polis terima rasuah??mcm baru2x nie dah kena orang yang memberi rasuah sempat amik video polis yg mintak rasuah kan??) so ingat2x yer pemandu teksi dan pemandu2x lain.... klu bukan deqlis yg snap..rasanya ramai laa org lain akan buat...

yang nak tergelaknya..masa deqlis nak snap muka pemandu kurang ajar itu... kereta depan teksi tu pun nampak macam cuak..ekekekekeke... tp pastu dia ok laa kot..sebab dia nampak deqlis menghala snap ke tekdi terbabit...

 muka cuak..buat salah tak cuak pulak...??
klu uools perasan...si pemandu teksi nak lari ,,nak belok kereta ke kiri kan?? tgk tayar...tahu pulak takut...kang aku hantar gambo ni ke Mazidul baru ko tau... nak lari konon.... tapi deqlis sempat jugak snap....  mmg geram betui..sangat kurang ajar... klu en hb tak sempat elak malam tu, sure kereta kami kena cium ngan teksi nie... tak pasal2x pulak time2x nak raya nie kan?? dah laa baru lepas servis dan polish...menangis tak berlagu pulak nak dekat2x raya nie...
alhamdulillah kereta weools tak kena..pepun...amaran buat pemandu teksi terutamanya Pemandu Teksi KL nie..mmg kebanyakannya memandu macam samseng.... yg lain2x tu deqlis drive sorang2x tak sempat nak snap...kali nie en hb yg drive, deqlis sempat laa snap....

p/s: agak2x uools kenai ke pemandu nie?? klu sedare mare ke, kawan ke, pls tolong nasihatkan dia yer....


5 comments:

CIK MAY said...

driver teksi kat kl mmg kurang ajar...dah penah terkene mase dorang tjuk samseng kat parking KLCC...

dylla abas said...

sy dh jumpa ramai driver teksi mcm tu deqlis...mmg geram.mcm jlnraya tu diorang yg punya...

PUANSTOBERI said...

mmg Deqlis. kita pemandu KL ni mmg makan hati je dgn teksi KL nih. tak sabar, tak bagi signal tu mmg kebiasaan la derang ni.

zahidahwahid said...

saya drive sendiri...anything happend on the road mesti tak dapat nak snap..huhuhuhu



New Entry: All goes wrong

.: iEyLa :. said...

gile bangga kakak saye da jd mamarazzi skrang..
bagus gak buat camni..kdg2 diorg ni pkir die je nk cpt..agak2 la..