Recent Post

Wednesday, August 17, 2011

XTVT Exchange Kad Raya..Siapa Mau join?

Thanks buat yang sudi join dan memeriahkah xtvt raya blog merah nie...pada yang tak sempat join...jgn sedey kay...next year leh join ..:-)

Salam, tetiba lak deqlis terpikir pasal kad, raya..hehe.al-maklumlah kecik2x dulu deqlis laa orang paling banyak dapat kat raya (if compare ngan my mum & adik beradik lain) hehe... 2 tahun lepas deqlis join exchange kad raya di forum...tahun nie deqlis nak tanye siapa nak join exchange kad raya nie?? buat kat blog pulak....disamping mengembalikan nostalgia masa kecik2x dulu n muda remaja dulu2x hehe...kita leh mengeratkan silaturrahim... so klu dapat lebih kurang 10-15 keping kad pun dah okay..cantik digantung..:-) sebenarnya semangat nk meriahkan raya dengan menggantung kad raya nie tetiba muncul bila deqlis dapat kad raya pertama dari seorang blogger popular iaitu Abang Eqbalzack kita... katanya mmg dia pos kad raya kepada peserta2x yang rajin join contest di blog dia....  Timaceh yer abg Eq...tetiba terasa mcm zaman kecik2c balik..:-) ....

Siapa nak join? Caranya mudah sahaja...

1. Sila inform nama dan alamat di ruangan komen di bawah. Jika tak mahu paparkan alamat, sila tinggalkan emailkan ke ellismelia@yahoo.com dengan tajuk "X-CHANGE KAD RAYA 2011"

2. Bersetuju bertukar kad raya dengan semua yang join. Contohnya jika 15 org yang join, maka mereka yang join mestilah hantar 15 keping kad raya kepada setiap alamat peserta.

3. Penyertaan di buka hingga cecah 10 orang atau hingga 15hb Ogos 2011.

4. Sila pos semua kad raya kepada semua peserta pada 16-18 Ogos 2011.

5. Siapa rasa nak join cepat...! heheh



UPDATE UTK BLOGGER YANG JOIN:
1. Deqlis (dah kasik alamat) -->dah pos 16 Ogos n3 sini
2. Ketawariang (dah kasik alamat)
3. Lovely Kitchen (hantar kad raya ke Jepun) (dah kasik alamat) dah pos n3 sini
4. IeyLa (dah kasik alamat)
5. zahidah wahid (dah kasik alamat) -->dah pos 15 Ogos n3 sini
6. Nisa Azman (dah kasik alamat) -->dah pos 19 Ogos n3 sini
7. Jieda (dah kasik alamat)
8.AkmaFaizal (dah kasik alamat)
9. Cikgu Zailani (dah kasik alamat) dah pos n3 sini
10.DAH DI TUTUP......:-)) 9 0rang sahaja ya...risau lambat2x nanti sampai lambat pulak kadnya....:-)


terima kasih buat yang sudi join dan menghidupkan kenangan kad raya posto2x nie...... Tarikh Akhir pos kad raya yang dijamin oleh Pos Malaysia untuk sampai sebelum raya adalah pada 24 Ogos 2011.. oleh itu uools...jangan lupa baca kada raya deqlis yer..hihi


mana yang nama ada di atas sila emailkan nama dan alamat uools ke ellismelia@yahoo.com yer..thanks...!!!


Alamat deqlis dah send yer...check inbox/SPAM uools...thanks..

sila beritahu email uools kat ruangan komen nie, deqlis akan emailkan alamat2x kawan2x peserta yang join Exchange kad raya nie untuk uools pos kad tue kepada nama dan alamat2x yg diberi. Sebelum pos sila snap pic kad raya bersampul yang uools nak hantar tu... tp tak perlu beritahu satu-satu kad untuk siapa....memadai gambo bukti uools pos.. dan bg yang dah terima kad, sila update blog dan  inform semua  kad dari segmen nie dah sampai...(update mana dah sampai, dan mana belum kay)...

THANKS.thanks join:-)

36 comments:

zahidahwahid said...

kalau postcard raya boleh tak?


New Entry: Romance Town

My Life's Journey said...

Bestnya segmen kat cni ..umi suke :)

.: iEyLa :. said...

huhu..nk join tp klu smpai 15 kad raye mau lenguh nk tulis nih..hihi...
t ieyla email k.. ;)

ketawariang said...

nak join!!nostalgia ni... :) nanti saya email alamat saya...

Jom join ketawariang's Giveaway! : Saya nak hadiah dari ketawariang!

deqlis said...

to zahidah: boleh jer..

to IEYla: tak yah laa tulis..sign jer..:-) email2x tak best laa...

deqlis said...

to Umi My Life Journey: jom laa join umi:-)

deqlis said...

to ketawariang: ok.. sis masukkan nama yer:-)

NM02 said...

cam best jek...

Lovely Kitchen said...

menarik! teringin juga nak kad raya...E-na nak join lah tapiiii kena tanya group dulu sudi ke nak pos kad raya ke jepun dan sudi ke terima kad raya jepun dari e-na...e-na akan guna kad2 yg ada di jual di sini tp xdelah tulis 'selamat hari raya kan,...kalau boleh join inform me k...ni e-mail e-na...
lovelykitchen2009@yahoo.com

Lovely Kitchen said...

aikkk rasa dah tinggal komen td.....testing...

deqlis said...

to Lovely Kitchen: klu sis ok jer...alahai nak pos ke jepun terasa mcm best pulak..nanti ena pos kat akak dari jepun gak kan? kasik setem lebey yer hehe..akak nie suka kumpul setem:-)

hmm tp group pun ok ..setuju rasanya...win2x situation laa kan?:-)

akak masukkan nama Lovely Kitchen yer:-)

.: iEyLa :. said...

bole je nk join..masukkn jela..

Zura said...

menarik...br je buat entry pasal kad raya...hihihi..

deqlis said...

to ieYla: ok cayanggg akak letak nama yer..:-) nanti email akak alamat dan nama penuh mcm dlm ic hehe

ke ellismelia@yahoo.com

deqlis said...

to Zura: haa dah baca n3 awak..jom laa join...sama laa kite...rasa seronok sangat masa nak beli dan pilih2x kad...:)masa dpt kad dan tulis kad... bab nk gantung kad raya tu pun rasa seronok laa...jom hidupkan budaya mengepos kad raya..:-)

Rizky Wardiansyah said...

blognya bagus,saya sudah follow juga,di tunggu ya followbacknya

Nisa' Azman said...

ok2..nk exchange kad raye, ngehehe.. kne gi bli nie, xbli lagi, huhu..

Email: greennnpanda@gmail.com

NOOR FATIN said...

tiada kad raya kot tahun ni.. xde masa nak g beli..wuwuwuw

zahidahwahid said...

kak, saya nak join...


New Entry: Penskaleran (Scaling)

Lovely Kitchen said...

thanks sudi accept LK...check inbox, dah send adress td...;)

zahidahwahid said...

saya promote jugak ya sis...
Exchange kad raya

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam deqlis..apa kabar?maaf la menyibuk kat segmen nie.Mcm best jer segmen nie TP tang nk g pejabat post & beli kad raya(ada ker org jual lg)..tue yg k.atie malassssss.Tuk semua...slmt brtukar2 kad raya.
Dah lama xdpt kad raya????biasa ucap melaui HPone jer...
slmt berbuka puasa yer..

AkmaFaizal said...

macam nak join sama. tp klau Deqlis tu bagi kad raye by hand boleh kot..akeke

zahidahwahid said...

dah postkan....
Kad raya

Nisa Greennnpanda said...

deqlis, bile nk dpt address eh?

deqlis said...

Nisa, deqlis dah email..cuba check... Nisa Azman nie kan?

Cikgu Zailani said...

Idea yang best le.... Saya join boleh ye. Saya dah e-mailkan alamat saya. T

FiZ said...

alahai...trlambat pulak jmpa blog ni..tidak leh join...huhu...

AkmaFaizal said...

baru nak bagi email ari ni..sowiii jgn marah ek. harap sempatlah sampai kad raye tuk semua.. :)

Lovely Kitchen said...

Salam deqlis...

check email...;)

Lovely Kitchen said...

Salam Deqlis...
E-na dah buat entry utk xtvt kad raya ni...jemput baca ye...arigatou ne...

http://e-nalovelykitchen.blogspot.com/2011/08/semangat-menulis-kad-raya.html

Nisa Greennnpanda said...

dh pos petang td.. ^_^

"Raya Card Exchange~!!

dh dpt kad raye dr zahidah n deqlis.. >_<

Lovely Kitchen said...

Salam Deqlis..

dapat tak email E-na ttg x dpt nk bagi kad raya utk AKMA FAIZAL...minta maaf sgt coz x berkesempatan nk p beli kad baru coz skrg z dgn persiapan masak utk berbuka international muslim kt sini.....minta AKMA juga tidak perlu hantar kad ke jepun ye... maaf sekali lg..

Lovely Kitchen said...

Salam...just nak inform E-na dah terima kad raya dari Zahidah...TQVM muuuaaahh!

Lovely Kitchen said...

dah terima kad raya dari Deqlis dan Fatihah tadi...;)

http://e-nalovelykitchen.blogspot.com/2011/08/kad-raya-kedua-dan-ketiga.html

ketawariang said...

deqlis and semua....
rsnye dah cukup semua kad ry sy dpt...
thanks!
tp hujung puasa 1 week suffered from food poisoning... arini baru naik kerja...nnt sy buat entry ok... :) sorrrryyy