Recent Post

Tuesday, September 20, 2011

Tesco Stargate- tesco baru di Kedah...

Haa..citer pasal raya lagi....hari ke-6 sibuk di dapur dan
..hari ke-7 Raya..adalah hari Isnin...di mana hari tersebut deqlis dan en hb pulang ke Kuala Lumpur...
dalam perjalanan pulang deqlis sempat laa usha2x Tesco Stargate nie....
Tesco Stargate nie setingkat je...tak lah macam sesetengah Tesco di area Klang Valley, ada yang 2 tingkat kan? ....kami singgah pusing satu bangunan jer....nak turun nanti take time pulak....lambat pulak sampai KL..hehe...jadi pusing se round jerkk.... Tesco Mergong deqlis pernah laa turun shopping2x dan buka puasa dulu.....(tak silap deqlis raya 2 tahun lepas)....
Ada tak blogger yg duk area Tesco Stargate nie?? confirm selalu pergi sini kan??
atau ada ker blogger yg bukak biz kat sini??:-)


cuci mata sikit....pemandangan nie, dekat simpang sebelum nak masuk ke Tesco Stargate nie....
sempatlaa deqlis snap walau kereta tgh bergerak perlahan....:-)

Next time balik utara boleh laa nak jenjalan dalam Tesco nie pulak...
jika kat KL nie biasanya Tesco Puchong dan Tesco Jalan Klang Lama serta Tesco Extra Cheras jer deqlis selalu serbu....ikut mood..hehe...kekadang serbu jugak Giang Bandar Kinrara, Carrefour Sri Petaling, Econsave Jalan Klang lama (yg dalam hotel Pearl International), Giant Plaza OUG dll kedai berdekatan..:-)

eh eh citer shopping2x pulak erk...musim raya nie, ada ker yg tak pergi beli barang basah pun? al-maklumlah open house ada jer tiap2x hari??hehe...deqlis?? ohh tidak...mmg masak jugak laa..open house yg diundang kebanyakannya hari Sabtu/Ahad sahaja.... sampai rumah sendiri nak buat open house pun tak kecapaian.....insyaAllah klu takde aral raya haji deqlis nk buat open house.....harap2x laa tak busy dan tak kena out station masa tu.....

okaylah....jumpa lagi...


2 comments:

Chekgu Azrine said...

jarang gi tesco... hehehe.. selalu sopink barang dapo kat giant sebab dekatla deqlis

.: iEyLa :. said...

tesco..my mother nye tempat favorite nk beli brg..hihi...

pssstt: wat open house jgn lpe ajak.. ;)