Recent Post

Wednesday, September 7, 2011

Kisah Baju Raya Yang Tertinggal...!! huhu..

Salam uools... hari nie deqlis nak citer kisah baju raya weools....dah excited nak berposing ngan en hb masa raya nanti sebab deqlis dah selamat beli bj yang sama color ngan bj melayu en hb....hai ntah macam mana laa baju raya pertama boleh tertinggal.???...baju melayu en hubby ku boleh tertinggal ..yang dbawak balik kampung hanyalah baju kurung sedondon ngan baju melayu itu sahaja....adehhhh tertinggal pulak baju raya en hubby...ntah mcam mana boleh terlupa...aduhai... menurut en hb baju tu dah diletak sebelah beg pakaian....ntah macam mana terlupa nak masukkan dalam beg pakaiannya.... hmm...dari plan pakai sedondon jadi berdondon dondon..hehe... nasib baik masih ada stok baju melayu en hb yang tertinggal di rumah maknya...klu tak? sembahyang raya pakai t'shirt laa jawabnya....dan nasib baik laa baju tingkatan 5 en hb tu masih muat utk di sarung...:-) ... mula2x pelik gak...hai maintain jer size hb aku nie dari tingkatan 5 ke umur 3 series nie..heheh... pastu deqlis tye laa en hb..."bang2x...hai muat lagi baju tingkatan 5?" en hb jawab " ohh!! dulu2x patern baju melayu jenis orang suka buat besar2x...sekarang cutting baju melayu ikut body"

OIC.... maka, oleh yang demikian..hehe...baju 1st raya deqlis tak pakai laa baju yang sedondon dengan baju melayu yang tertinggal tue.... deqlis pakai je baju kurung polkodot oren...manakala en hb pakai baju melayu tingkatan 5 nya yang berwarna merah hati..heheh...

layan laa gambo 1st raya.... nasib baiklahh 1st raya weeol tak pergi beraye...1st raye kami menerima kunjungan sanak saudara..:-)

 Mak Lang (deqlis) nya busy 1st raya... so beraye kat dapur pun jadik laa yer..hehe.. anak kakak hubby yang paling kecik...tak lama lagi nak dapat adik baru..:-) Fariz nie sangat suka makan rendang ayam mak lang dia buat.... walau pedas...dia nyum2x gak heheh..:-)
 en hubby dengan anak kakaknya yang no.2 Firdaus....  Firdaus nie suka makan..tengoklah badan..:-)


 Firdaus dengan mak lang nyer pulak.... peace!!! al-maklumlah pantang ada paparanzi amik gambo..posing baik punyer dari Firdaus...:-) sorang lagi anak kakak, Fikri yang sulung....tak sempat snap...nanti gambo masa  lain deqlis tepek..:-)
deqlis bergambo dengan en hb dan anak2x sepupu hb.... Awatif dan Harris.. cute kan? geram tui deqlis..:-)
oh!! lihatlah baju raya yang tak sedondon...huhu...

pepun raya tetap best..sakan sekali heheh..:-)




8 comments:

Nana said...

adeh....camane bole tinggal ni hehe
kita klw nk blk kg sure akan cek sampai puas ati xde menda tinggal baru gerak

.: iEyLa :. said...

hikhik..sah2 frust sbb baju tu tertinggal kn kak...hihi
anyway..cun la plak baju polka dot tu..ari tu ingt ieyla pon nk beli baju cmtu...tp xjd..hehe

pssstt: nk duit raye..hehe

Zefa NorAsmara said...

Tak apa Deqlis, tak sedondon pun cun juga.. :D

Anum said...

ala ciannya macam mane leh tinggal nie
anyway gambar yg menarik

amiey lee said...

aduihh awat la tertinggal takpa janji beraya ngan meriah n senang hati kan

dylla abas said...

alahai...sedihnya baju raya t'tinggal.macam pernah alami je.tp bkn tggl baju raya..t'tiggl kuih raya!! mak ngamuk je..hehehe

Cho Zila said...

biasalahkan kita hanya mampu merancang ... sabojerlerkan,,,

mama rayyan comei said...

Hehehe..kelakarlah...pe2 pon raya tetap vock kan...