Recent Post

Saturday, November 19, 2011

Maharaja Lawak Mega Minggu Pertama

 Kemeriahan berada di lokasi Maharaja Lawak Mega....deqlis sempat menghadirkan diri pada minggu pertama ini sahaja..minggu-minggu lain deqlis tak sempat pun pergi memandangkan deqlis sibuk dengan beberapa program lain.
 Tapi yang sedihnya, deqlis sampai2x show dah nak start..so tak dptlah jumpa juri2x nie...nak memperkenalkan diri selaku orang yang menghubungi mereka. Pepun deqlis suka semua juri malam nie....
 Gaya Chef Wan sebagai pengkritik, walaupun ramai yang mempertikaikan kenapa juri-juri dikalangan mereka yang bukan pelawak otai, namun bagi deqlis Datuk Chef Wan atau lebih selesa dan suka deqlis panggil Chef Wan sahaja (al-maklumlah bg deqlis title Chef dia lagi besar n power dari Dato) aka nak panggil Datuk chef Wan macam panjang sangat..... tapi yang bestnya walau deqlis panggil Chef Wan sahaja, Chef Wan tak pernah tarik muka tau...... taklah seperti Datuk2x lain2x yang deqlis dengar dari sumber2x yg boleh dipercayai....tak panggil Datuk muka masam mencuka..hehe...pepun salute laa Chef Wan...Datuk CT pun sama, panggil Kak CT pun senyum sahaja:-) Buat abg Zainal Abidin Hassan, dia yang paling berdebar katanya untuk menjadi juri, walaubagaimana pun deqlis seronok mendengar komen dari seolrang ahli sukan....dan Imran Ajmain....juri jemputan minggu pertama..... Imran pun ada gaya macam juri tetap lah....:-) 
 Telatah mereka sungguh menggeletek hati..... walaupun kelakarnya jenis kutuk orang hehe..tp mmg kelakar giller:-) dan salute laa diorang nie berani wooo...:-)
Semua peserta berada di stage sebelum tamat rancangan. Lepas rancangan deqlis terus cabut..hehe...dekat pukul 1 pagi jugak bergerak dari Shah Alam Royal Theater pulang ke rumah...al-maklumlah minggu pertama hingga ke-3 MLM habis jam 12.30 malam... minggu seterusnya tamat pada 12 malam.

Minggu depan InsyaAllah jika takde aral deqlis nak turun laa....minggu nie deqlis sibuk menguruskan Festival Filem Malaysia 24 dan Konsert Emas yang bakal berlansung pada 20 dan 21 November. Buat pemenang Tiket Maharaja Lawak siapa yang tak pergi kena denda ....kenapa tak boleh pergi malam semalam uolls masuk GA tue? sian bg yg nak pergi..... so pas nie, klu utk minggu depan....jika siapa yg boleh dtg pada 25 Nov sahaja yg boleh join GA ya..... Kesian kat kawan2x lain yg nak pergi....tapi takde tiket...dan deqlis ingatkan bg yang join sila laa dtg tgk keputusan pemenang di blog deqlis pada hari Khamis/Jumaat yer.. disebabkan deqlis agak sukar nak bukak blog semasa bekerja.... jadi deqlis akan email shj kepada pemenang ..mmg deqlis tak dpt nak ke blog uools utk memberitahu...  (haa nie jika ada lagi laa deqlis buat GA nie akan datang ya....) 

Okay...selamat berhujung minggu dan terima kasih sudi baca.:-)

5 comments:

fieda said...

deqlis org kuat astro jugak yer...
seronoknyer deqlis kan keje kt situ...

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

deqlis mintak maaf....last minute darling nana xdpt join...nana cuba cari org collect tiket tue...tp smua de program coz last minute bgtau....warghhhh jgnler denda nana.....im sori (gaya amir RL)

deqlis said...

to fieda: idak lerr kuat sangat hehe:-) deqlis baru je masuk balik....dulu astro dah kupotong dah kat rumah...tp bila dh masuk balik astro...astro pun sambung laaa balik hehe...nanti tak dpt tgk pulak rancangan yg kita buat:-)

deqlis said...

to NaNA....TU laa... klu nana inform awal leh kasik kat org lain...ramai dok tye tix kat deqlis nie....

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

sori sesgt ..........memula mmg ingat nak suruh org lain ganti tp tgk email pun ptg.......xsempat nak roger deqlis.....sori sesgt.....