Recent Post

Tuesday, December 20, 2011

Naik Cruise River Melaka [ siapa kata tak best memang laa penipu!]

 Sebelum naik cruise...posing dulu dehh...:-) walaupun dah malam....nak jugak pakai topi nie...:-) baru jer beli masa deqlis jenjalan di Dataran Pahlawan .....:-) selepas lunch (lunch yg lewat..dah petang) dekat mana? nanti kan entry akan datang...eceh:-)
 sangat suka panorama nie...
 tiket 
 seronok belayar atas kapal...heheh..boleh dikatakan pemandangan indah2x belaka...banyak lukisan2x murel di dinding belakang bangunan dan lampu2x indah tampak indah dan bergemerlapan....:-)
 deqlis snap tau....sebb tue lerr besauu jer gambo nie.... akhirnya berjaya jugak bergambo berdua...huhu
wah!!...menarik....
 layan..... malas nak menaip laa nie..huhu... penat marathon buat entry di hujunh minggu..aka entry nie entry autopublish ....hehe jgn mare..:)
 ramai sungguh yang beratur nak naik cruise nie...deqlis pun lama beratur jugak..tetapi sangat berbaloi laa naik cruise nie...sebab rasa macam tun teja menyusurinya dengan hang tuah...ecehhh berangan pulak makkk!!! keh keh keh..... yg bestnyer jurucakap cruise nie pun bagus sekali... byk info yg kita dapat melaluinya... dan barulah deqlis tahu rupernya pokok yg deqlis nampak dan lalu semasa siang tadi adalah pokok Melaka.... jadi jika uools ke Melaka 3 hari 2 malam ker, jangan lupa hari pertama tu naik Cruise nie dulu....then insyaAllah dapat merancang ke manakah yg uools nak jalan nanti...:-)


Siapa yg kata naik cruise mmg tak best...memang laa penipu aka dia tak pernah naik lagi pun....!! hehe.. walau terpaksa beratur panjang dan menunggu selama sejam 10 minit...(agak2 macam nak tercabut kepala lutut ku) heheh....tapi bila dapat naik... perasaan jadi gembira sekali dan puas laa menaikinya selama 40 minit tu.... boleh dikatakan sangat berbaloi membayar RM10 seorang utk menaiki cruise nie..dari menaiki Taming Sari...(Taming Sari deqlis ngn en hb pernah naik dulu..semasa kunjungan ke Melaka sebelum ini).....



Ishh terasa nak pergi lagi laa..... byk tempat lagi nak terjah...walau dulu2x sejak darjah 1 deqlis pergi dengan rombongan sekolah....dan seterusnya...sampai bila2x pun bg deqlis Melaka sebuah negeri yang tenang dan damai...sangat sesuai untuk melepaskan tention....atau bersantai dan beristirehat:-)








7 comments:

CIK MAY said...

dah penah nek cruise ni dulu..tp siang la...tp mase tu tak cantek mcm skrg ni..mase dgr cute dlm proses pembaikn tok pelancongan..2008 kot..

Anum said...

bestnya
anum belum pernah naik

DeQWa said...

best memang best..tpi aritue time sy naik...bau air sungai die sangat kuat kot...

zahidahwahid said...

wah!! bestnya...kenapa masa saya pergi melaka dulu tak ada pun? ke saya tak tahu? huhuhuhu

pendedahan ekslusif...my future husband
http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4206/

.*.WiE.*. said...

betol2.. memang best naik river cruise ni.. lagi2 waktu mlm.. scene nya menarik dgn lampu2 bergemerlapan..

Zaidong said...

takde la best sangat...biasa2 jer...naik boat masa amek pakej mangrove tour kt langkawi lagi best. =)

deqlis said...

yeke Zaidong?? kena cuba nie... naik boat pakej mangrove tu ada lampu2x sekeliling kita jugak ke?? atau mcm mana? cer citer sikit...:-)


klu blk utara boleh laa turun Langkawi lagi n try pakej tu:-)