Recent Post

Monday, December 19, 2011

We at Malacca -Tak pernah boring ke sini..

senyum tak perlu kata apa-apa...:-)
Malacca Cruise tingin nak naik....uwa!!!!!!...bila tgk ramainya orang naik...mmg teringin laa nak naik...mula2x nak naik petang tu jugakk..tp bila deqlis tye kat FB...blogger adik IeYla kata "naik malam lagi best"....so deqlis pendam jerk laa perasaan...haha...so tunggu laa sampai malam...sebab mmg plan nak jenjalan sampai malam...:-)


so weool jenjalan sahaja menyusuri sungai Melaka nie....jauh juga kami berjalan...mencecah 4.6km...

takde keje lain laa kan??? nama pun jenjalan release tention...maka posing laa sana dan sinun hehe..

cantik pulak rasa tangga nie....


jauh berjalan....kalau kira kan lebih 10km weools berjalan...sampai ke sini..hehe...nasib baik pakai croc jerkk..hehe:-)

bangunan merah yang menjadi latar gambar deqlis nie merupakan trademark Melaka..dan sangat sinonim dengan baba dan nyonya...mmg rasa macam pelancong jauh jer klu sampai ke sini,,miahahahaha...

en hb dengan baju arsenal nyer....:-)

posing lagi...

salah satu sebab weoools suka jalan kaki lagi adalah kerana Melaka jammed dengan lautan kereta...hahaha..
weools yg jalan nie terasa lebih cepat dari kereta yang bergerak perlahan...lagipun untungnya...dapat laa bergambar di mana-mana sahaja berlatarbelakangkan suasana kota bersejarah ini... 

deqlis di Balai Seni Lukis Melaka rasanya nie....ingat2x lupa pulak nama betuinya..hehe..
tp mmg byk lukisan2x menarik di sini... teruja deqlis melihatnya..:-)

hahah..ada gaya tak ? tiru gaya orang yg dibuat dari dawai tue.. 
deqlis sangat suka lukisan2x dibelakang tue..mmg colourful dan cantik....

posing lagi laa.... meriam nie jangan kau meletup udoh lerr..hihi

deqlis suka pulak gambo nie... tak pandang kamera.... :-)

lawa laa bunga2xnie.... ceria jer rasa..:-) bunga2x nie terletak berhampiran Dataran Pahlawan...

Tajuk We At Malacca....macam laa ramai nyer yerr?? deqlis ngan hubby jer..tp byk gambo deqlis jer miahahaha....haruslaa...en hb yang jadi photographer nyer...heheh..bagi deqlis Melaka destinasi pelancongan yang cukup pesat dan sangat menarik untuk dikunjungi.... nantikan gelagat deqlis di malam hari pula ya... haa gelagat nak cruise ...hehe....insyaAllah di entry akan datang...:-)









4 comments:

IntaNBerliaN said...

seronoknya dpt bercuti berdua dgn hubby kan :-)

fieda said...

seronok deqlis jalan2..

Lelord said...

wah sakan berjalan yek

zahidahwahid said...

tak puas jalan masa pergi hari tu...


pendaftaran sarawak blogger gathering http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4523/