Recent Post

Monday, December 30, 2013

Satay Tulang Jelebu @ Senawang

As Salam semua....
hari ini Isnin terakhir 2013. Moga ceria dan sihat selalu ya...

Hari Sabtu lepas me pergi makan kenduri di Rembau Nogori Sombilann...
lepas makan kenduri kami jenjalan di Bandaraya Melaka.... ohh dekat setahun dah tak pergi Melaka nie...

Perjalanan pulang, kami singgah pulak di Senawang....mencari Satay Tulang yang di syorkan oleh adik ipar me....

Walaupun namanya Satay Tulang Jelebu..tp berniaga di Taman Komersial Senawang... buat uools yg ingin ke sana, boleh guna Wave or google map, taip Taman Komersial Senawang...

Sampai di deretan kedai, uools cari ICE ROOM, sebab ice room nie berada di hadapan Satay Tulang nie..... dan jika anda jumpa Satay Hj Samuri juga, bermakna dah menghampiri kedai Satay Tulang Jelebu....

Satay nya sedap.... walaupun tak sejuicy satay Willy, tapi sataynya garing dan tiada lemak atau tiada kulit (utk satay ayam dan daging), untuk satay tulangnya mmg special....me ingat tulang lembu diorg bakar...haha rupernye satay ayam bahagian tulang tulang yg dipotong kecil , di cucuk dn dibakar...sesiapa peminat makan rangka atau nama lain tengkorak ayam goreng...mesti suka satay tulang nie...me suka:-)

Satay Tulang Jelebu ini di buka sebelah malam ya... kami sampai pun jam dah menunjukkan jam 11.30mlm... suasana memang happening...rasanya ada warung burger yg happening juga di lorong sebelahnya...

di Satay Tulang sendiri ada booth karaoke...sejuk sebab angin bertiup kencang mlm tu, kami rasa sebab kawasan tamn komersial senawang ni di atas bukit sebab tu angin dia sejukkk rasa mcm kat fraser hill..:-)

oh ya, seperkara lagi, Satay Tulang nie berada di depan premis perniagaan yg bernama Restoran Bundo Kanduang.... lot tepi dan dekat jalan komersial 5 tak silap me lh:-)

Jika ke Senawang, bolehlah uools menikmati satay tanpa lemak dan kulit yg sedap dan garing nie....:-)

Harga? haa harganya reasonable lah...
satay ayam dan daging rm0.70/cucuk
satay tulang rm1.20/cucuk.

3 comments:

.: iEyLa :. said...

dtg n9 bgthu tau..
leh akk blnje mkn sate tulang..hakhak

zai kulim said...

Zai pernah mkn satey tulung nie..

zai kulim said...

Zai pernah mkn satey tulung nie..